2018. július 13., péntek

Mekkora DRAMA QUEEN vagy?

Péntek 13-a alkalmából egy nagyon fontos, és hétköznapjainkat nagyban meghatározó témával fogok foglalkozni: a hisztivel. A hiszti, a drámázás oka lehet az önértékelés hiánya, a gyenge jellem, a megfelelő minták hiánya a szülőktől, vagy manipulatív személyiség, célja pedig általában a figyelemfelkeltés, vagy a problémák leegyszerűsítése. Aki valóban komoly lelki válsággal küzd, az ritkán drámázik látványosan, és még inkább nem célozgat, vagy épít falakat maga köré, a depresszió és a súlyosabb lelki betegségek teljesen más tünetekkel járnak, mint amit itt olvasni fogtok. Viszont vannak egészséges, de gyenge emberek, akiknek szükségük van egy papucsra, állandóan lekicsinylik mások problémáit, míg a sajátjaikat felnagyítják, és az egyetlen fegyver a kezükben a hiszti. A hiszti nemtől független dolog, viszont mivel én általában fiatal lányokkal szoktam beszélgetni, ezért lejjebb főleg a rájuk jellemző tüneteket olvashatjátok.

Forrás: Too Sassy - Facebook

A Mennyire vagy kiábrándító? teszthez hasonlóan itt is 100 pontot tudtok gyűjteni, és a cél az, hogy a végén minél kevesebb pont gyűljön össze. Minél közelebb kerülsz a 100 ponthoz, annál nagyobb drámakirálynő vagy, míg ha egyáltalán nem ismersz magadra olvasás közben, akkor te vagy a férfiak álma, de főleg az enyém. A végén értékelést is találtok, viszont arra készüljetek, hogy itt már szigorúbb leszek, mint a kiábrándítósnál.



Kezdhetjük? *ujjropogtatás* Elő a számológépekkel!


  • Hajlamos vagy hirtelen, a pillanatnyi érzelmi állapotod hatására döntéseket hozni. (4 pont)
  • Követed modellek vagy szépségkirálynők oldalát, csatornáját. (1 pont)
  • Rá akarod kényszeríteni az akaratodat a társadra olyan döntésekben, mint eljegyzés, vagy gyerekvállalás. (5 pont)
  • Másokhoz hasonlítgatod a társadat: ha valami rosszat vesz át másoktól, akkor ,,pff, te is olyan vagy, mint a többi", ha valamit másképp tesz, akkor meg ,,pff, nem vagy normális". (1 pont) Ha a volt barátodhoz hasonlítgatod, akkor (3 pont)
  • Képtelen vagy bemutatkozni a korod, a hobbid (olvasás, sétálás, sorozatok stb.) és a többi klisé (kedves, értelmes, őszinte, hűséges, vicces, okos, normális stb. vagyok) nélkül, vagy hasonlít a bemutatkozásod az alábbiakra. (1 pont)
(Aaaaahhwww de menci *.* Úgy érzem, én sosem lehetek olyan értékes, mint ez a lány.)

Máris szerelembe estem. Őszintén, ez melyik fiúnak vonzó?

  • Gyakran szerepel a kifogásaidban a kávé, az alkohol, az evés, az alvás, vagy a cigi. (Pl.: ,,ne szólj hozzám, amíg meg nem ittam az első kávém"; vagy ,,az érzés, amikor kiderül, hogy nem volt semmi baja, csak éhes volt" stb.(2 pont)
  • Teszteled a társadat bármilyen formában. (4 pont)
  • Más lányok segítségével teszteled, hogy hajlamos-e a megcsalásra. (5 pont)
  • Jellemző, hogy fogalmad sincs, mit akarsz, de ha a társad nem találja el, akkor őt hibáztatod. (4 pont)

Ha bárki szeretne megkínozni, hozzon össze vele egy találkozóra. Biztos lehetsz benne, hogy az életemért fogok könyörögni.
  • Képtelen vagy szakítani addig, amíg másik fiú fel nem tűnik a láthatáron. Szakítás után is nehezen veszed rá magad a volt barátod letiltására, hiszen kapcsolatfüggő vagy. (2 pont)
  • Hajlamos vagy egy pocsék kapcsolatban maradni, mert legalább addig is van melletted valaki. (2 pont)
  • Látványosan megváltozik a viselkedésed, ha a társad betegsége, munkája, vagy sportteljesítménye miatt kevesebbet tudtok szexelni. (3 pont)
  • Előnyt jelent számodra egy párkapcsolatban, ha oda tudsz költözni a férfihoz, miközben neked semmid nincs. Rezsit, kaját, nyaralást, programokat, esetleg albérletet felváltva fizeti a srác meg anyukád, akik kikészülnek a munkától; miközben te csak úgy éldegélsz az iPhone-oddal meg a szép ruháiddal, a barátnőid meg nyögik a diákhitelt. (3 pont)


  • A társadnak gyakran van az az élménye, hogy a társaságában órákat telefonálsz anyukáddal, vagy egy barátnőddel, és panaszkodsz mindenről, hiszen minden felelősség elől hozzájuk menekülsz. (3 pont)
  • Sokat szoktál mások előtt, nyilvános helyen telefonálni, mert ezzel azt a látszatot keltheted, hogy fontos vagy és sokan szeretnek téged. (3 pont)
  • Nem szeretsz munkáról, sportról, önállóságról beszélgetni, mert mindhárom távol áll tőled. (1 pont)
  • Utálsz dolgozni, vagy nincs is munkád. (2 pont)


  • Véletlenül rendszeresen problémás emberek szoktak megtetszeni neked. (Büntetett előélet, drog-, alkohol-, vagy szerencsejáték-függő, hűtlen, agresszív/erőszakos, tahó, figyelmetlen, céltalan, 20 évvel idősebb stb.) Muszáj, hogy valaki színt vigyen a kis szánalmas, jelentéktelen életedbe, és hogy végre valakin keresztül odafigyeljenek rád. Ha tudatosan ilyen férfiakat választasz mindig, akkor (1 pont), ha meg akarod őket menteni, akkor (3 pont), ha pedig szerinted ez az egész ,,véletlen", akkor (5 pont).
  • Azt állítod, hogy minden férfi problémás, nincs normális pasi. (1 pont)
  • Azt állítod, hogy az összes férfi felszínes, miközben minden, amit egy kapcsolatban adni tudsz, az a tested, meg a szád. Érzelmileg még egy férfi sem érezte magát biztonságban melletted. (2 pont)
  • Ha még nem volt komoly párkapcsolatod huszonévesen, azért is a szemét férfiak a hibásak, neked semmilyen felelősséged nincs benne, hiszen te tökéletes vagy. (1 pont)
Ez volt a második legjobb duma EVÖR amivel visszautasítottak, egy 26 éves nő volt.
  • Rendszeresen féltékenykedsz ok nélkül, ha pedig esetleg megcsal, nem szakítasz, hanem mész sírni a barátnőidhez, hogy de hát mennyire szereted. (3 pont)
  • Eltiltod a barátodat bizonyos emberektől, vagy másképp viselkedsz, ha elmegy velük találkozni. Ha kerek-perec megmondod neki, hogy eltiltod (1 pont), ha érzelmileg zsarolod, passzív-agresszív vagy, és bűntudatot keltesz benne ha mással találkozik, akkor (5 pont)
  • Gyakran előfordul, hogy nem vizsgálod meg a saját felelősségedet egy veszekedés alkalmával, csak a másikét emeled ki. Neked nem kell változtatnod semmit, majd ő alkalmazkodik hozzád, ha szeret! (4 pont)
  • Jellemző, hogy mások előtt képtelen vagy elismerni, ha hibáztál, sosem vizsgálod meg a saját felelősséged, inkább ráfogod a körülményekre, a sorsra, az életre, a rendszerre, a mai világra, vagy egyszerűen rákened másokra. (4 pont)
  • Előfordul, hogy inkább mindenre bólogatsz, igazat adsz, csak nehogy konfliktus alakuljon ki, mert azt képtelen vagy kezelni. (2 pont)


  • Elhangzott már az a szádból, hogy ,,...ha szeretsz, akkor ezt megteszed/nem teszed meg". (3 pont)
  • Elégedetlen vagy a testeddel, és legbelül arra vágysz, hogy mások bizonygassák, hogy tetszel nekik, úgyhogy gyakran szoktál célozgatni arra, hogy kövérnek/csúnyának tartod magad. (2 pont)
  • Elégedetlen vagy a testeddel, és mellette annyira nullán van az önbecsülésed, hogy nem olyan fiút szeretnél, akinek úgy tetszel, ahogy vagy, hanem magadat alakítanád tucattá, hogy minél több embernek tetsszen a kinézeted. (1 pont)
  • Jellemző, hogy a barátnőiddel a közös önigazolás tart össze titeket, és az, hogy közösen utáltok másokat, megerősítitek a másikat abban, hogy értékesebbek vagytok a környezeteteknél. (2 pont)
De meghallgattam volna, ahogy a hülye picsa előadja ezt a sztorit a barátnőjének! :D
  • Gyakran osztasz meg képeket nyilvánosan az ételedről, italodról, vagy az edzőteremből. (1 pont)
  • Rendszeresen használod a Messenger napok funkcióját, miközben a napod fénypontja egy 500 forintos limonádé, amire a barátoddal hívattad meg magad, vagy anyádtól kértél pénzt. (1 pont)
  • A képeiden modelleket utánzol, dobálod, vagy simogatod a hajad, mert láttad, hogy ezt más lányok milyen magabiztosan csinálják, és olyan akarsz lenni, mint ők. (1 pont)
  • Úgy gondolod, semmilyen problémát nem vet fel, ha valaki képek százait posztolja a gyerekéről az online térbe. Akinek pedig gondja van ezzel, az szerinted irigy, és nem tud örülni más boldogságának. (1 pont)
  • Szeretsz olyan fiúkkal szórakozni, akiktől nem szeretnél semmit, de tudod, hogy tetszel nekik; hiszen ők a próbálkozásaikkal megtámogatják az ingatag önértékelésed. (3 pont)
  • Ha egy társas helyzetben el kell játszanod az ártatlant vagy a butát, az semmilyen gondot nem okoz. (2 pont)
  • Sírtál már azzal a céllal, hogy elérj valamit. (2 pont)
  • Jellemző, hogy úgy gondolod, mások problémái kevésbé súlyosak, mint a tieid. (4 pont)
  • Gyakran hangoztatod, hogy téged nem érdekel mások véleménye. (Persze, eközben belül szétvet a megfelelési kényszer.) (1 pont)
  • Használod a :) hangulatjelet flegmázásra. (1 pont)



Na, mennyi lett? Jöhet az értékelés? Lássuk a medvét!

50+ pont - Szavak nincsenek arra, hogy mekkora drámakirálynő vagy. Tőled általában menekülnek a férfiak, szóval nagy nehezen találtál valami tétova papucsot, akit kisajátíthatsz és kedvedre alakíthatsz, irányíthatsz. Amellett, hogy szerencsétlen srácot lelki terrorban tartod és rendszeresen zsarolod/bántalmazod érzelmileg, a hétköznapok apró részleteiben is képes vagy meglátni a drámát, mint például ez:


36-50 pont - Elviselhetetlen vagy, de tudsz azzal érvelni, hogy van nálad rosszabb is. Azért nem árt, ha a barátod hord magával Xanaxot a találkozókra, biztos ami biztos.

21-35 pont - Na, ez már kezd alakulni. Hajlamos vagy a manipulatív dolgokra és az érzelmi zsarolásra, de gyakran észreveszed magad, és igyekszel moderálni a viselkedésed. Csak így tovább, neked hasznos lehet ez a teszt, ha változni szeretnél, innen már tudni fogod, hogyan csökkentsd a pontszámod. 20 fölött még mindig nehéz eset vagy, de belőled már kinézem, hogy egyszer meg tudsz változni. Sok sikert hozzá!

6-20 pont - Gratulálok, nem vagy az egészségesnél hisztisebb! A barátod egy szerencsés ember, hiszen veled élmény lehet a párkapcsolat. Jó társaság vagy, szeretnek veled lenni a fiúk, hiszen érzelmileg biztonságban érzik magukat melletted. Ami a konfliktusokat illeti, te bizonyára ismered azt a jó öreg life-hacket, amivel minden párkapcsolati veszekedés megoldható:

0-5 pont - Hozom a dobozt!




Jót nevettél a teszten? Esetleg megsértődtél? Add ki magadból itt, vagy a Felnőtt Szemmel Facebook-oldalán! A Mennyire vagy kiábrándító? tesztet is érdemes kitöltened, sőt, itt 33 tippet találhatsz arra, hogyan teheted tönkre a saját párkapcsolatod, ha esetleg túl tökéletesnek találod.

21 megjegyzés:

  1. TESZT!!! =DDDD Csak az első pont igaz rám, de az csak úgy, hogy általában úgy beszélek, hogy előtte nem gondolkozom.

    "Elhangzott már az a szádból, hogy ,,...ha szeretsz, akkor ezt megteszed/nem teszed meg"." -> Ez a legeslegundorítóbb dolog a világon. Volt már dolgom ilyen emberrel (plusz mellette halálféltékeny volt minden fűszálra), le is léptem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez tényleg a legalja. Meg a "nem is szeretsz, ha nem teszed meg...". Tudnád, hány érzelmi zsarnok van mindkét nemben...

      Törlés
  2. Oh, 5 pontot azért sikerült összeszednem.
    Félelmetes, mennyi ismerősöm ugrott be, lehet, hogy tovább kellene ezt küldenem nekik.
    A hisztis lányok is elviselhetetlenek, de ha egy fiú dŕámázik, az az igazi.
    Nem is feltétlenül az a baj az ilyen emberekkel, hogy idegesítőek, hanem hogy úgyis találnak olyat, aki enged a nyomásnak, a hisztinek, és simán kihasználják és manipulálják. Ez meg inkább szomorú, igaz, ők meg megtehetnék, hogy otthagyják.
    Egyébként tetszett, de az érdekelne, szerinted hogyan lehetne bemutatkozni, sajnos én sosem tudom elkerülni a kliséket, de ahogy látom, Gettóhercegnő ezt egész jól kivitelezte, ilyet még sehol nem olvastam (mondjuk nem is akartam). :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az, ez volt a célom! Hogy az ismerőseitekre ismerjetek! :D Gratulálok az öt ponthoz!

      Persze, minden zsák megtalálja a foltját. Én ezt úgy szoktam felfogni, hogy addig jó, amíg egymással vannak, legalább kevesebb eséllyel futok bele ismerkedés közben.

      Gettóhercegnőé egy tök általános Tinder bio, a legtöbb lány bemutatkozása hasonló az övéhez. Nekem sokféle leírásom volt, beleírtam, hogy vevő vagyok az ötletes mémekre, majdnem le szoktam ejteni a telefont ha match van, szeretem a szóvicceket, meg a lehetetlen hasonlatokat, szerencsés típus vagyok, megőrjít a kutyás snapchat filter, szeretek inget hordani, tudok főzni, több szeplőm van, mint ahány matchem, leírtam az MBTI-típusom stb. Ez annyira nem jön be a lányoknak, lehet, meg kellene próbálkoznom Gettóhercegnő bemutatkozásával a sajátoméként.

      Törlés
    2. Meg volt egy olyan, amikor leírtam magamról öt dolgot, amiből négy igaz, és ki kellett találni, hogy melyik a hamis.

      Törlés
    3. Köszönöm! :D Közben megnéztem, mennyire vagyok kiábrándító... mi a baj a rúzsokkal?

      A Tinder és az insta az, amikre nem tudom rávenni magam, az előbbivel semmi tapasztalatom, de szerintem azért nem jön be annyira a lányoknak a bemutatkozásod, mert túl kreatív vagy. Inkább írd azt, hogy bunkó vagy és nem tiszteled a nőket, Gettóhercegnőnél tuti siker.

      Törlés
    4. De én nem Gettóhercegnőre izgulok, hanem a lányokra, akik nem viselnek rúzst. :P Képen semmi bajom vele, de személyesen nem túl praktikus. Sokkal jobb úgy megcsókolni egy lányt, hogy nincs rajta semmi. Meg a rúzs egyébként sem nekünk szól, hanem a többi lánynak, hogy "hé, nekem szebb szám van!" :)

      Nekem sincs Instagramom, és nem is lesz. A Tindert azért töltöttem le, mert nehezen tudok beilleszkedni társaságokba, nem találom a helyemet az emberek között, és online korábban is voltak jó tapasztalataim az ismerkedéssel. Jó ötlet a Tinder, mint alkalmazás, de azoknak való, akiknek bőven van türelme, nekem meg szinte egyáltalán nincs.

      Mi az, hogy túl kreatív vagyok? :D Ha legközelebb előszedem, azt fogom kiírni, hogy keresem azt, akivel nézhetem az augusztusi éjszakai csillaghullást a tetőről. Bizonyára Gettóhercegnő lesz a szerencsés.

      Törlés
    5. Azért ez nem teljesen igaz. Nem azért csinálunk mindent, hogy lenyűgözzünk másokat. Persze, csak a magam nevében tudok beszélni, de én pl. azért szeretem a rúzsokat, mert jól állnak (nem a többi lányhoz viszonyítva). :P

      Érthető, ismerős ez a nem találom a helyem dolog, de mostanában valahogy úgy vagyok, hogy inkább megpróbálok kilépni a komfortzónámból, és nagyon nehéz, viszont így legalább azt érzem, emberek vesznek körül, nem árucikkek, amiket vagy leveszek a polcról, vagy választok "jobbat". Az, hogy vannak kínos pillanataim másokkal, legalább a földön tart, és nem hiszem azt, hogy mindenki azért él, hogy megfeleljen nekem.
      Lehet, hogy túlgondolom. :P

      Feltétlenül írj bejegyzést arról a randiról! :D

      Törlés
  3. 21 pont :D a francba, ha egy kicsit kevésbé lennék hisztis, akkor még az "egészséges hisztisek" közé tartoznék. :DD

    Ez a teszt is nagyon jó volt, kifejezetten tetszett :) (<-és ez most nem a flegmázás jele :P)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejnye! :D Azért gratulálok, a 21-gyel is az élmezőnyben vagy, hidd el.

      Köszönöm!

      Törlés
  4. Szia! Régóta olvasgatom a bejegyzéseid és nagyon tetszenek. Főleg azért, mert kihasználod az anotalk és a tinder adta lehetőségeket. :D Csak azért írok, hogy lépj be a Tumblr (magyar zászló) csoportba bővebb kutatásért, ott is akadnak hasonló egyének, sőt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként nekem 12 pont lett. :D

      Törlés
    2. Szia! Köszönöm szépen! :)

      A legtöbb képernyőfotó nem friss, van, amit évek óta, vagy legalább tavaly óta tartalékolok. :D Egyre kevesebbet vagyok fent mindkettőn.

      Ez a csoport jól hangzik, megnézem. *dörzsöli a tenyerét* A 12 szép eredmény!

      Törlés
  5. 2 pont.

    Mertöööö eddig nem volt párkapcsolatom (szociális téren nagyon ügyetlen és gyáva vagyok), kifejezetten figyelek arra, hogy én ne manipuláljak és engem se manipuláljanak és vitathatatlanul nincs munkám. Hiba ennyi alapján hozni a dobozt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy csak kettő pontom van, abban nem. :D Úgy közben, köszönöm a tesztet, rávilágítottál vele, hogy bennem azért több érték van, mint amennyit első pillanatban gondolok magamról, illetve hogy van nálam milliószor rosszabb. Eddig nem tudtam, hogy erre szükségem volt. :)

      Törlés
    2. Ez volt a célom ezzel is, és a kiábrándítós teszttel is. A blogod alapján pedig úgy gondolom, rád férne még néhány hasonló élmény. :)

      Törlés
    3. Ott bétaként működök, írni írok, de mostanában nem publikálok.

      Törlés
  6. 1 pontom lett, és nehezemre esik elhinni hogy vannak ekkora Gettóhercegnők is.. Nem tudtam hogy arra a bemutatkozásra hogyan reagáljak :D
    Egyébként rendszeresen az oldalra tévedek, mostanában egyre gyakrabban, és azt kell mondanom, szívesen olvasom az írásaidat. Többször is akartam írni, aztán most végre rászántam magam, szóval így a végére annyit akarok mondani, hogy sok sikert kívánok a továbbiakban, és remélem, hogy nem fogod egyhamar abbahagyni a blogolást :)

    VálaszTörlés
  7. 2 pont
    Mondjuk még soha nem volt párkapcsolatom, úgyhogy nem nagy eredmény :D

    VálaszTörlés

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...