2018. január 23., kedd

Hogyan tedd tönkre a tökéletesen induló párkapcsolatodat?

Mindannyian követünk el kisebb-nagyobb hibákat a saját párkapcsolatunkban, amik fiatalabb korban hamar a kapcsolat végét jelenthetik. Előfordulhat, hogy tapasztalatlanok vagyunk, türelmetlenek, még nem tudjuk, hogyan is működik ez az egész, keressük a helyünket az emberek mellett. Ehhez állítottam össze egy 33 pontból álló útmutatót, és összegyűjtöttem, mi az, amivel garantáltan tönkreteheted néhány hónap, vagy ha kitartó típus vagy, akkor néhány év alatt a saját párkapcsolatod!

(Kép: Depositphotos)

Vigyázat! Néhol szarkazmust tartalmazhat!

1. Értékeld túl az újdonság varázsát, és várd el évek múltán is! Ha nem ugyanolyan a kapcsolat, mint az elején, kezeld úgy, mintha összedőlne a világ, és fogj a másikra minden változást!

2. Vedd természetesnek a másikat! Ő neked jár, nem pedig veled! Semmiképp ne legyél hálás, hogy veled van, neked nem kell semmi energiát belefektetned a kapcsolatba!

3. Terheld a másikat a testképzavaroddal! A férfiak imádják bizonygatni minden nap, hogy nem vagy kövér, és odáig vannak azért, ha nem tudod magad teljesen elengedni az ágyban! Szégyenlősködj minél többet, legyél frusztrált a hasad miatt, azt imádják hallgatni!

4. Ne fogadj meg semmit a te testalkatodra szabott divattippekből! Igaz, hogy tele van velük az internet, de ne, inkább ostorozd magad a másik előtt!

5. Bármibe is kezdesz, állj hozzá úgy, hogy úgysem fog sikerülni, majd várd boci szemekkel a megerősítést a másiktól! Bizonyára imád ellenkezni veled, és minden nap meggyőzni arról, hogy többet jelentesz neki egy 5 kg-os mosópornál.

6. Várd el tőle, hogy egy csapásra az életed minden területét rendbe hozza akkor is, ha te semmit nem változtattál az övén!

7. Az evés, az alvás, a cigi, és a másik fél majd megold minden konfliktust, neked nem kell foglalkoznod a problémákkal!

8. Tekintsd a riválisodnak az összes többi lányt/fiút! Gyilkold meg a tekinteteddel az összeset, aki rá merészel nézni a társadra, legyen az barát, munkatárs, vagy akár egy családtag! Sorold fel hetente többször, hogy te miért tartod jobbnak magad náluk, és tedd hozzá, hogy ugye?

9. Vádold meg, hogy lefeküdt másokkal! Minden nap megy dolgozni vagy iskolába, szóval gyanúsítsd meg minden nap, az a biztos!

10. Hasonlítsd őt a fejedben kitalált karakterekhez! Idegesítsd magad és őt is azzal, hogy már megint nem úgy viselkedett, mint Nagy Márk, vagy Cortez! Ez jót tesz a kapcsolatotoknak, hamarosan mindent rendbe fog hozni. Ha kifogytál a fiktív karakterekből, énekesekhez és YouTuberekhez is hasonlíthatod a barátod, az is jó, de ezeket ne mondd ki, csak a fejedben tedd!

11. Ijedj be a meghitt, intim pillanatoktól! Hülyéskedd el az összebújásokat, az őszinte, mély beszélgetéseket. Ilyenkor légy zavarban, és bombázd olcsó poénokkal a másikat, az tetszeni fog neki! Semmiképp se nyílj meg, ne add át a gondolataidat, ne mutasd ki az érzéseidet, arra ott vannak a barátnőid! A párkapcsolat csak másodlagos lehet.

12. Alkalmazz kettős mércét! Te nyugodtan járj el a barátaiddal, de őt ne engedd el sehova, vagy ha mégis, érezzen bűntudatot közben! Amit neked szabad, azt neki csak így legyen lehetősége megtenni! Csak ritkán add a tudtára, hogy gondolsz rá, épp akkor, amikor kedved van, vagy unatkozol. Neki viszont mindig helyzetjelentést kelljen adnia!

13. Ha problémád van a másikkal, semmiképp se vele beszéld meg! Fordulj máshoz! Anyukád, a barátnőd, vagy a kollégád bizonyára tökéletesen át fogja látni, mi a baj vele. Hagyd, hogy telebeszéljék a fejed, attól minden rendbe jön!



14. Válaszd le róla a tulajdonságait! Ne őt szeresd, hanem azt, hogy milyen szép/helyes/vicces/erős! Imádni fogja, ha csak bizonyos dolgait szereted, a hibáit pedig nem.

15. Hasonlítsd az exedhez! Lehetőleg hetente több alkalommal is nosztalgiázz róla néhány percet, ez közelebb hoz titeket!

16. Hasonlítsd magad az ő exeihez! Próbáld meggyőzni őt, hogy mennyivel jobbak voltak nálad, vagy épp ellenkezőleg: bizonygasd, hogy te jobb vagy az összesnél! Rendszeresen hozd őket szóba, akkor is, ha ő nem akar róluk beszélni!

17. Felidegesítettek az iskolában, vagy a munkahelyen? Összevesztél a szüleiddel? Vezesd le rajta! Okold őt a rosszkedvedért, sőt, mindenért, a dínók kihalásáig visszamenőleg!

18. Ne beszélj meg vele semmit nyíltan, egyszerűen, érthetően, tisztán, világosan. Soha, semmi esetre sem. Küzdjön meg a kis köcsög azért, hogy megbeszéljétek! Szenvedjen! Ő a hibás, találja ki, mi a bajod! Mondd, hogy semmi, rendben, oké, és közben flegmázz vele!

19. Büntesd azzal, hogy nem szólsz hozzá! Az előzővel kombinálva ez egy garantált út a kapcsolat javulásához. Megérdemli, hogy ne szólj hozzá!

20. Hiába laktok percekre, vagy legfeljebb 1-2 órára egymástól, veszekedjetek Messengeren! Semmiképp ne személyesen beszéljétek meg a gondokat, mindig Messengeren! Ha ő nem megy át hozzád, te minek fussál utána? Szívasd azzal, hogy nem válaszolsz neki, vagy csak egy-két szót írsz, és küldd el a barátnőidnek a képernyőfotót arról, ahogy szenved, és próbál a kedvedre tenni!

21. Sose tudd, hogy mit akarsz, de mindig hisztizz, ha nem kapod meg! Soha ne legyenek ötleteid, hogy hol kajáljatok és mit szeretnél enni; hova menjetek, milyen filmet nézzetek, mit vegyél fel, várj minden ötletet a másiktól! A férfiak imádják a döntésképtelen nőket. Ha pedig neked van kivételesen ötleted, és nem azt csináljátok, akkor hangsúlyozd ki, hogy mennyire önálló vagy, és kelts bűntudatot benne, hogy nem fontos neki a boldogságod! Az, hogy nincsenek önálló gondolataid, nincs saját véleményed, az az ő hibája!

22. Ha éppen nem beszéltek egymással, mert nem írtál vissza neki, célozgass a másik idővonalán! Ebből mindent érteni fog, és még azt is megbánja, hogy megszületett. Ez a legjobb megoldás egy nézeteltérésre!

23. Nyugodtan feledkezz meg arról, hogy egy kapcsolatban felmerülő probléma esetén 99% eséllyel mindkét fél hibás. Hibáztasd mindig a másikat! Soha ne forduljon meg a fejedben, hogy te is hibázhatsz, hiszen te mindent jobban tudsz, tévedhetetlen vagy! Panaszkodj sokat, sajnáltasd magad, attól majd megtörik, igazat ad, és minden a legnagyobb rendben megy tovább!

24. Ne hagyd élni! Csak akkor legyen ideje magára, amikor te éppen mással foglalod el magad. Ha éppen nem köti le semmi a figyelmed, telepedj rá, egy perc nyugta se legyen! Ha ő is elfoglalta magát közben, az nem érdekes, zavard meg nyugodtan, bármit is csinál!

25. Hagyd magára a problémáival! A depresszió és a többi lelki betegség csak humbug, nem érdemes vele foglalkozni! És különben is, lelki gondjaid csak neked lehetnek, a másiknak soha; a sírás meg a gyerekeknek való, nem a férfiaknak. Te megérdemelsz egy erős férfit, aki sosem törik meg!

26. Rendszeresen köss bele abba, amit csinál! Nem úgy szeleteli a hagymát? Nem úgy vágja a krumplit? Nem úgy hajtogatja a ruhát? Oltsd le, hogy az nem jó, hiszen ezeket csak egyféleképpen lehet végezni: úgy, ahogyan te! Neveld meg a másikat!

27. Gondolkodás nélkül fogadd meg a női magazinok párkapcsolatos tanácsait! A Stylemagazinnál, a She.hu-nál, és a Cosmonál ülő szerkesztők pontosan tudják, hogy nektek, abban a helyzetben, azzal a személyiséggel mit kell tennetek, mire van szükségetek, és még véletlen sem valami horoszkóp-szintű általános bullshitet írnak le, ami mindenkire igaz! Ezeket a cikkeket csakis és kizárólag nektek írják, személyre szabva. Ne kételkedj bennük, fogadd meg bátran!

28. Ha mindig ugyanazért veszekedtek, ne változtass semmin! Majd a másik változik, úgyis ő a hibás! Te csak a körülmények áldozata lehetsz, sosem vagy felelős semmilyen problémáért.

29. Zsarold meg azzal, hogy kárt teszel magadban! Attól majd jól megijed, és minden szipiszupi és harmonikus lesz a kapcsolatotokban!

30. Veszekedés közben ne azzal vitatkozz, amit mond, hanem vele! Hánytorgass fel minden korábbi dolgot, személyeskedj, alázd meg minél jobban! Ha nyilvánvalóvá válik, hogy igaza van, semmiképp ne adj igazat neki! Sajnáltasd magad, hogy neked mennyi mindent kell tenned érte, és mennyi dologban akar téged megváltoztatni. Erre bűntudata lesz, és engedni fog!

31. Nyugodtan hazudj, magától úgysem jön rá! Ha esetleg rájön, az se baj, minden nap ellőhetsz ezek közül egyet:

  • nem vagyok féltékeny
  • 5 perc, és készen vagyok!
  • nem vagyok éhes (miután rájött, hogy igen, bosszúból edd meg a kajáját!)
  • épp csak magamra kaptam valamit, nem készülődtem 3 órán keresztül
  • nincs semmi baj

32. Sose legyél következetes! Amin az egyik nap nevetgélsz, azon másnap nyugodtan megsértődhetsz. A szavaidnak ne legyen súlya, másnap nyugodtan ellentmondhatsz saját magadnak, úgyse emlékszik rá a másik!

33. Miután belekényelmesedtél, vagy meguntad, szakíts azzal a szöveggel, hogy már nem érzed azt, mint az elején!

7 megjegyzés:

  1. Hehe, nem rossz, nem rossz. XD
    Érdekes lenne ennek a női verzióját megírni. El tudnék képzelni olyan pontokat, hogy:
    - Ha valamire, amit a nő kérdez, mond, nem tudsz logikus választ, fogd rá, hogy hisztizik. Az egy roppant értelmes válasz.
    - Ha megbántottad, még véletlenül se ismerd el egy egyszerű "sajnálom"-mal, hanem mondd azt, hogy biztos havi baja van, attól érzékeny. Ettől biztosan megnyugszik és vidámabb lesz.

    (Más kérdés, hogy _tényleg_ tudunk hisztizni, és _tényleg_ tudjuk néha úgy érezni, hogy a világ is minket akar bántani. :D *önirónia off* )

    VálaszTörlés
  2. Úgy tűnik, hiába igyekeztem mindkét nemre vonatkozóan megírni, túl egyoldalú lett. :D Persze, sokszor nyíltan leírom, hogy ez lányokra vonatkozik, de ahol nem, az szerintem ráillik fiúkra is. Tapasztalatom csak lányokkal van, és ez így is marad. :)

    Ha nem tudok logikus választ adni, akkor gondolkodom, de vannak olyan kérdések, mondatok, amikre nincs logikus válasz. Mivel elég nyers vagyok, előfordult, hogy a volt barátnőimet is megbántottam, de mindig éreztem, hogy hol a határ, és tudtam bocsánatot kérni, magamtól. (Ők sajnos nem mindig.) Menzeszre soha nem fogtam, sőt, volt olyan, akinél észre sem lehetett venni, hogy melyik részén tart a hónapnak; nála nem is lett volna helytálló! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy értve magamtól, hogy nem kellett kizsarolni belőlem, és nem is azért mondtam ki, hogy elérjek nála valamit, egyszerűen úgy éreztem belül, hogy most bocsánatot kell kérnem. Ez volt az, amit hiányoltam néha.

      Törlés
  3. Nem, nem lett túl egyoldalú. Pontosabban persze egyértelmű, hogy fiú írta, de nagyon sok olyan, hogy oda-vissza ugyanúgy megállja a helyét.

    Nem is rád gondoltam ezeket - pláne, hogy nem ismerlek -, hanem úgy általában. :) De pirospont, ha nem állnak rád. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Gondoltam írok én is kommentet. Eredetileg a friss posztod kezdtem el olvasni, de ott megjelölted ezt, szóval ezzel kezdtem. S jöjjön a lényeg!
    Ezekből a pontokból sajnos páron magamra ismertem, ami így elgondolkodtató, ezután próbálok változtatni.
    Nálam sokszor az a baj, hogy nem veszem észre, csak ha valaki külső szemlélő közli, hogy ez meg az van, és akkor: "ó...tényleg."
    Akkor olvasom a a frisset is! :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj, ezen nagyot nevettem most :D Amúgy tök igaz, még sok rám is, de hát ez van, ilyenek az emberek, de jó néha magunk elé tükröt tartani, milyenek is lehetünk mások szemében, olykor mennyire szánalmasak is :D Köszi a cikket, ismételten nagyon hasznos lett :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha sikerült megnevettetnem, és köszönöm, hogy elolvastad! :)

      Törlés

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...