2018. június 13., szerda

A 25 legemlékezetesebb pillanat az elmúlt focivébékről

Négyévente van egy hónap, amikor a fél világ megőrül a fociért. Ilyenkor azokat is rá lehet venni a meccsnézésre, akiket kevésbé érdekel ez a sport, de sokszor kimerül az első öt percben, vagy azokban a meccsekben, ahol egy-egy kedvenc lép pályára. Lesz olyan pont a listán, ami éppen a nyitómérkőzés első öt percében történt, de az izgalmakra általában többet kell várni. Ezzel a bejegyzéssel elsősorban azoknak a kedvét szeretném meghozni a csütörtökön kezdődő foci vb-hez, akik kevésbé érdeklődnek a labdakergetés iránt. Ha figyelmesen követjük a vb-t, rengeteg történelmi pillanatot láthatunk élő egyenes adásban, ha pedig társasággal nézzük a meccseket, az érzelmi kitörések szintén felejthetetlenné tehetik az élményt.

Az én fociőrületem lényeges része 2005-2010 közé tehető. (A kiábrándulásomnak része volt a 2010-es vb is.) Ebben az időszakban tényleg igyekeztem minden meccset nézni, minden eseményt követni, minden játékosról, csapatról mindent tudni. Három vb-t követtem végig, a 2006-osat lelkes gyerekként, a 2010-eset söröző gimisként, a 2014-eset pedig már csak úgy, a felhajtás miatt. Erről a három világbajnokságról gyűjtöttem össze nektek azt a 25 izgalmas élményt, ami leginkább megmaradt bennem. 

Kép: AFP


25. Franciaország csalással jut ki, aztán utolsóként kiesik (2010)



A 2010-es világbajnokságnak már a helyszíne is csalás útján lett kiválasztva. Az adott volt, hogy Afrikában fogják megrendezni, de, mint utólag kiderült, Marokkó nyerte volna el a rendezés jogát, ha Dél-Afrika nem fizeti le a FIFA-t. Ennek köszönhetően megismerkedhettünk a vuvuzelával, Shakira Waka wakájával, és persze a francia szégyennel.

Eleve Írországnak kellett volna kijutnia a vb-re: előző évben Franciaország és Írország pótselejtezőt játszott a részvételért. A franciák 1-0-ra megnyerték az első meccset, a visszavágón pedig Írország szerezte meg a vezetést 1-0-ra. A hosszabbításban aztán végül betaláltak a franciák, kár, hogy előtte Thierry Henry kézilabdásat játszott, amit a bíró "elfelejtett" észrevenni.

Ennyi erőből megfoghatta volna, és bedobja a kapuba, nem?

A franciák végül kiutaztak azért, hogy kikapjanak Mexikótól és Dél-Afrikától, meg játszanak egy döntetlent Uruguayjal. A három meccsen mindössze egy gólt lőttek. Ezért megérte erőlködni, az első géppel jöhettek haza Afrikából, győzelem nélkül.



24. Portugália 7-0-ra veri Észak-Koreát (2010)



Kici dicőszégesz ószág menni Afrika focizni! Mi sem viccesebb annál, mint hogy az első nemzetközi focimeccs, amit valaha élőben közvetített az észak-koreai tévé, rögtön egy hétgólos vereség. Szegény Kim Dzsong-Il biztosan nem tudott megszólalni a lefújás után.

A félidőben még csak 1-0 volt, aztán beindult a portugál gőzhenger, és a második félidőben hatszor is betaláltak. Gondoljuk, hogy Cristiano Ronaldo brillírozott? Nem, ő egészen a 87. percig nem is lőtt gólt. Bár, ami akkor történt, azért megérte megnézni ezt a kabaréba illő meccset.




23. Olaszország és Anglia kiesik a halálcsoportból (2014)



Anglia, Costa Rica, Olaszország, Uruguay. Ebből a négyes csoportból ketten fognak továbbjutni, vajon kik lesznek azok? Négy éve mindenki azonnal rávágta: természetesen Anglia és Olaszország! Végül Costa Rica nyerte a csoportot, Uruguay volt a másik továbbjutó. Az angolok győzelem nélkül estek ki, az olaszok pedig csak a béna angolokat tudták megverni, Costa Ricától és Uruguaytól ők is kikaptak. (Az a bizonyos Uruguay - Olaszország meccs még szóba fog kerülni.)

Gary Lewinnek, az angolok gyógytornászának kiment a bokája, miközben az angolok egyetlen, Olaszország elleni gólját ünnepelte.



22. De Rossi orrba könyököli McBride-ot, elküldik zuhanyozni (2006)



Az Olaszország - Egyesült Államok mérkőzésen igencsak aprították egymást a srácok. Olaszország ráadásul két gólt is lött - egyet az ellenfél, egyet a saját kapujába! Ami a pályán lévő emberek számát illeti, már nem volt egyenlő az állás a meccs végén. Az első félidőben Daniele De Rossi könyökölte arcon McBride-ot, amiért 28 perc után megköszönték a játékát, és leküldték a pályáról, aztán még az első félidőben egy amerikai játékosnak is felmutatták a piros lapot. A második félidőben egyetlen percet kellett várni, Pope-ot is kiállították, úgyhogy az Egyesült Államok kilenc emberrel játszotta végig a második félidőt. Végül maradt az 1-1-es döntetlen.

Az amerikai srácot kemény fából faragták.


21. A polip megjósolja, hogy Szerbia megveri Németországot (2010)


Emlékszünk Paulra, a polipra? Ő volt az a német állatka, aki kajás dobozok segítségével Németország mind a hét vb-meccsének eredményét előre megtippelte. Köztük volt a Szerbia - Németország csoportmérkőzés is, amit többek között Stojković hatalmas védésének köszönhetően Szerbia 1-0-ra megnyert.

A polip aztán egészen az elődöntőig Németország győzelmét jósolta, majd ott a spanyol zászlóval ellátott kajás dobozt választotta. Paul ezt követően rengeteg halálos fenyegetést kapott, főleg, miután igaza lett, és tényleg Spanyolország jutott be a döntőbe.

A kivédett 11-es és az azt megelőző kezezés 2:04-től látható.



20. Seferović utolsó utáni pillanatos gólja Ecuador ellen (2014)



Egészen a hosszabbítás utolsó pillanatáig 1-1-re állt a Svájc-Ecuador mérkőzés, sőt, a 93. percben még Antonio Valencia a svájci kapu előtt próbálkozott. Aztán a piros mezesek megszerezték a labdát, átrohantak egy egész pályás letámadással a dél-amerikaiak térfelére, és Haris Seferović góljával megszerezték a győzelmet. Mint később kiderült, ha ez a meccs döntetlenre végződik, akkor Ecuador jut tovább, így viszont a svájciak folytathatták útjukat a nyolcaddöntőbe.

Svájcban a német mellett az olaszt is sokan beszélik, érdemes meghallgatni a német és az olasz kommentátorból kitörő érzelmeket.




19. Philipp Lahm öt perc után olyan gólt lő, amit aztán egy hónapig emlegetnek (2006)



Ez minden szurkoló álma! Leültetni egy barátot, barátnőt a tévé elé a vb nyitómérkőzésére, és azt mondani, jó lesz, izgalmas lesz, neked is tetszeni fog, és belül reménykedni, hogy tényleg történik valami rendkívüli, és nem egy dögunalmas 0-0-t kell végignézni.

2006-ban sokan szerethették meg a focit. Németország házigazdaként Costa Ricával játszotta a nyitómérkőzést, és öt perc után meg is szerezték a vezetést egy akkora góllal, amekkorára még a legelvakultabb német szurkolók sem számítottak. Costa Rica néhány percre rá kiegyenlített, de végül a németek nem vitték túlzásba a vendégszeretetet, és nyertek 4-2-re.


Csütörtökön szintén a házigazda nyitja meg a 2018-as foci vb-t, Oroszország Szaúd-Arábiával játszik. Vajon ez alkalommal is láthatunk egy ilyen szép gólt?



18. Mindenki azt várja, hogy Görögország mikor esik már ki (2014)



Az első mérkőzésen Kolumbia 3-0-ra verte a görögöket, akik aztán Japánnal játszottak egy 0-0-t. Gondolta volna bárki, hogy a harmadik meccsen kiharcolják a továbbjutást? Az utolsó csoportmérkőzés 91. percéig ők sem. Georgios Szamarasz viszont gondolt egyet, és a hosszabbításban 1-1-es állásnál minden-mindegy alapon feldobta magát a 16-oson belül, a bíró pedig hitt a színészkedésnek, és büntetőt ítélt. Samaras belőtte, Elefántcsontpart kiesett, a görögök jutottak tovább.

Szamarasz Oscar-díjas esése az utolsó percben, és a tizenegyes

A nyolcaddöntőben a feljebb már említett, olaszokat is elverő Costa Rica volt az ellenfél. Az egzotikus csapat meg is szerezte a vezetést, de aztán kiállítottak tőlük egy embert. Szokratisz Papasztatopulosz ismét a hosszabbításban, a 91. percben egyenlített, ekkorra pedig már az egész világ a görögök ellen szurkolt, akik az egész vb-n nem csináltak semmit, de így is közel kerültek ahhoz, hogy a legjobb 8 csapat közé jussanak. A végére maradt az 1-1, úgyhogy jöhetett a tizenegyespárbaj, Teofanisz Gekasz büntetőjét kivédte a Costa Rica-i kapus, úgyhogy győzött Costa Rica és az igazság.



17. Olaszország vitatható tizenegyese az utolsó utáni pillanatban (2006)



2006-ban Olaszország is hasonló körülmények között jutott tovább, mint 2014-ben Görögország, azzal a különbséggel, hogy náluk vitatható volt a tizenegyes. (Szamarasz színészkedése egyértelmű volt.) Lucas Neill a tizenhatoson belül csúszott be Fabio Grosso alá, az olasz játékos pedig elesett (vagy átesett?) az ausztrál védőn. A bíró nem habozott, azonnal a büntetőpontra mutatott, lehetőséget adva az olaszoknak, hogy 93 perc után végül megszerezzék a mérkőzés első gólját.

Nem is maradt sokáig 0-0: az élő legenda, Francesco Totti bevágta, Ausztrália kiesett, a focirajongók pedig tizenkét év elteltével is képesek YouTube-kommentekben vitatkozni, hogy vajon jogos volt-e a büntető, esetleg Grosso tényleg "át akart esni" a védőn, hogy a bíró megítélje nekik.

Valaki készített hozzá egy macskás videót. Ti a macskával értetek egyet, vagy az olaszokkal? Színészkedés volt?




16. Hollandia kiejti Mexikót (2014)



...na, és mivel? Na, mivel? Egy utolsó utáni pillanatban befújt büntetővel.

Látványos, szép gólokat láthattunk ezen a mérkőzésen is. Giovani dos Santos szerezte meg a vezetést Mexikónak egy váratlan, messziről eleresztett lövéssel, aztán a zöld mezesek a 88. percig tartani is tudták a vezetést. Ekkor jött Wesley Sneijder, aki a tizenhatos vonaláról, röptében eresztett meg egy védhetetlen lövést,1-1. A hosszabbításban aztán Arjen Robben esett nagyot a kapu közelében, a bíró a sípjába fújt, a mexikóiak pedig azóta is átkozzák ezt a napot. Klaas Jan Huntelaar nem hibázott, belőtte a megítélt büntetőt.

Színészkedés volt, vagy tényleg történt rúgás?




15. Wesley Sneijder óriásit játszik, és kiejti Brazíliát (2010)



Kevés módon lehet jobban megalázni egy csapatot, mint amikor az ellenfél 170 centis játékosa befejel egy gólt egy ilyen fontos mérkőzésen. Hiába vezettek a félidőben a brazilok 1-0-ra, a második játékrészben jött Sneijder, és előbb a pálya széléről egyszerűen átemelt mindenkit, és behullajtotta a kapuba a labdát, negyed órával később pedig befejelte a győztes gólt. A meccs vége felé a mesterhármas is majdnem összejött neki, de ne aggódjunk, fognak még a brazilok sírni ezen a listán.

Sneijder maga sem hiszi el, hogy amit 0:51-nél eleresztett, az végül a kapuban kötött ki.


14. Kolumbia beállítja 43 éves kapusát (2014)



Lehet, hogy James Rodríguez emlékezetesebb játékot nyújtott a kolumbiai csapatból, viszont négy éve ők egy rekordot is megdöntöttek. A Kolumbia - Japán mérkőzés utolsó perceire a kolumbiai edző lecserélte a kapust, és pályára küldte helyette a 43 éves Faryd Mondragónt. A veterán kapus ezzel a vb-k történetének legidősebb, pályára lépett játékosa lett.

Kapusoknál nem ritka, hogy 40 év körül még aktívan játszanak. Gondoljunk csak Király Gáborra a 2016-os Európa-bajnokságon, de David James is közel 40 évesen védte az angolok kapuját a 2010-es vb-n. Lehet, hogy Mondragón rekordja nem sokáig fog élni, Egyiptom ugyanis benevezte 45 éves kapusát, Esszám El-Hadarit a válogatottak közé. Péntek délután már játszani is fognak, vajon ő áll majd a kapuban?

Érdekesség, hogy Japánt és Kolumbiát ismét egy csoportba sorsolták. A távol-keletiek már jövő hét szerdán visszavághatnak azért a legutóbbi 4-1-es vereségért.



13. Luis Suárez megharapja Chiellinit (2014)



Kannibálokért nem kell Afrikába menni, itt van nekünk Luis Suárez!

Mondhatnánk, hogy az uruguayi játékos harapós kedvében volt, de Suáreznél ez nem egyszerűen kedvtelés. Egy évvel korábban Branislav Ivanovićba harapott bele meccs közben, 2010-ben pedig Otman Bakkalt harapta meg a csatár. Hogy elvegyék a harapós kedvét, a FIFA százezer svájci frankra büntette, kilenc meccsre eltiltotta, és négy hónapig nem mehetett focipálya közelébe az eset után.


Igen, ez az a bizonyos Uruguay - Olaszország meccs, amiről feljebb beszéltem.



12. Portugália és Hollandia lemészárolja egymást (2006)



Ha valaki esetleg nem focit, hanem kung-fut, vagy ketrecharcot akart nézni a 2006-os vb alatt, elég volt leülnie a Portugália-Hollandia nyolcaddöntő elé. A játékosok nem kímélték egymást, az orosz játékvezető pedig 16 sárga lapot osztott ki a mérkőzés alatt, és négy embert leküldött a pályáról. Cristiano Ronaldo már az első félidőben lesérült, és könnyek között hagyta ott a társait. 

A darálást itt lehet négy percben megnézni. A Ronaldonak sérülést okozó Boulahrouz továbbra sem bírt magával, szóval ő sem játszotta végig a meccset, piros lapot kapott.




11. Brazília jogtalan tizenegyest kap a nyitómeccsen (2014)


Az előző vb-t szokás szerint a házigazda, Brazília nyitotta meg. Bevallom, ezen a meccsen határozottan Horvátországnak szurkoltam, szerettem volna, ha szomszédaink - ha már ennyit utaztak - győzelmet aratnak a vendéglátók felett.

Mario Mandzukić megszerezte a vezetést, őrjöngtem a tévé előtt, komolyan elhittem, hogy Brazília kikaphat hazai pályán! Neymar még az első félidőben egyenlített, így 1-1-gyel mehettek szünetre a csapatok. A 70. percben a brazil Fred Oscar-díjas fetrengését megsajnálta a bíró, úgyhogy Brazília tizenegyeshez jutott. Innen persze már kiszurkolták nekik a győzelmet, a horvátok sajnos nem tudtak több gólt lőni.




10. Jens Lehmann papírcetliről olvassa, hova fogják lőni az argentinok a büntetőket (2006)



A német válogatott kapusedzője és a cserekapus, Oliver Kahn már a meccs előtt számított rá, hogy Németország és Argentína esetleg döntetlenre végez. Ha vége a csoportmérkőzéseknek, ilyenkor már 11-esekkel döntik el, ki jusson tovább a következő körbe. Kahn és a kapusedző azzal segítettek Jens Lehmannak, hogy felírták egy papírcetlire, hova szokták rúgni az argentin játékosok a 11-eseket a legtöbbször. Lehmann ennek köszönhetően mindig a jó irányba ugrott, két büntetőt sikerült is megfognia, Németország pedig bejutott a legjobb négy közé.

A két országnak valahogy sikerült összefutnia a 2006-os, a 2010-es, és a 2014-es vb-n is, és mindháromszor a németek örülhettek a végén. Ha idén is összekerülnének, reméljük, nem lesz olyan tömegbunyó a meccs végén, mint 2006-ban volt.



9. Josip Simunić véletlenül három sárga lapot kap (2006)



A fociban a sárga lap a figyelmeztetés szerepét tölti be: még egy ilyen, és mész kifelé a pályáról! A második sárga lapnál a játékosnak el kell hagynia a pályát, legalábbis a szabály szerint. Mit érdekelte ez Graham Pollt? Az angol bíró az Ausztrália - Horvátország mérkőzés utolsó percében felmutatta a második sárga lapot a horvát játékosnak, de elfelejtette letessékelni őt a pályáról. Simunić a néhány perces hosszabbítást így ,,potyautasként" töltötte a pályán, de így sem tudta továbbjuttatni a horvátokat, akiknek győzniük kellett volna. A meccs 2-2-es döntetlennel ért véget.



8. Brazília 1-7-re kikap saját közönsége előtt (2014, elődöntő)



Idehozzák nekünk a vb-t, erre az egész világ rajtunk röhög - gondolhatták a brazilok az után a meccs után, amire bizonyára az olvasóim közül is sokan emlékeznek. A németek hamar megszerezték a vezetést, aztán a brazilok az első félidő közepén valamiért megzavarodtak, és hat perc alatt kaptak további négy gólt. A maradék egy órában a túlélés volt a cél, az utolsó percben pedig a szépségtapaszt is sikerült megszerezni, így végül nem 0-7 lett, csak 1-7.



7. Frank Lampard gólját nem adja meg a bíró, Anglia kiesik (2010)


Ez volt az a jelenet, ami után a szurkolók, az edzők, a játékosok és mindenki más egyöntetűen követelte a gólvonal-technológiát, vagy legalább egy vonalbírót.

A németek szereztek vezetést a 20. percben, nem sokkal később pedig megduplázták az előnyüket. Anglia sem tétlenkedett, a 37. percben 2-1 lett az állás, aztán néhány percre rá történt ez:


2-2? Dehogy, hiszen hiába látta mindenki bent a labdát az egész stadionban, a bíró úgy döntött, hogy ez nem gól. 0:28-tól lassítva is látszik a videón. Thomas Müller végül kétszer is betalált a második félidőben, úgyhogy Németország 4-1-gyel masírozott tovább a legjobb nyolc közé.



6. Szlovákia kiejti a címvédő Olaszországot (2010)



Olaszország, mint az előző, 2006-os világbajnok biztosan nem azért utazott Dél-Afrikába, hogy aztán - a franciákhoz hasonlóan - győzelem nélkül kelljen hazajönniük az első géppel. Pedig így történt: Paraguay és Új-Zéland ellen is csak döntetlenre futotta az olaszoknak, az utolsó meccsen pedig Szlovákiával játszottak.

Róbert Vittek az első félidőben megszerezte a vezetést a szlovákoknak, akik tartani is tudták az előnyt a szünetig. Bármi hangzott el az olasz öltözőben, nem vált be: a szlovák csatár a 73. percben ismét betalált, Olaszországnak pedig ezzel végleg lefőtt a kávé. A végén hiába próbáltak szépíteni az olaszok, Kamil Kopúnek beverte az utolsó szöget is a koporsóba, az utolsó előtti percben megszerezte a harmadik szlovák gólt. A vége 3-2 lett, Szlovákia pedig továbbjutott.



5. Tim Cahill gólja Hollandia ellen (2014)



Ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el. Bármennyire szép volt, ez sem segített az ausztrálokon, akik 3-ból 3 vereséggel jöttek haza a legutóbbi vb-ről.

0:38-tól lassítva is megnézhető.





4. Hollandia 5-1-re kiüti Spanyolországot, akik elsőként mehetnek haza (2014)



Soha nem tudtam úgy kárörvendeni focimeccsen, ahogy a Barcelona, vagy a spanyol válogatott vereségén.

A spanyolok a 2008-as Eb, a 2010-es vb és a 2012-es Eb győzteseként igazán nagy mellénnyel utazhattak Brazíliába. Első meccsüket éppen Hollandia ellen játszották, akiket a 2010-es döntőben 1-0-ra legyőztek. A hollandokat nem csak a bosszúvágy fűthette, meg akarták mutatni a világnak, hogy bizony, helyük van a világ legjobb csapatai között!

Milyen meglepő, rögtön az első félidőben kaptak egy 11-est a spanyolok. Ha már a javukra csal a bíró, ők általában élni szoktak a lehetőséggel, most sem volt ez másképp: 1-0. A félidő végén aztán jött Robin van Persie, aki egy szenzációs fejesgóllal egyenlített, szegény Casillast komolyan sajnálni kezdtem egy pillanatra. A második félidőben aztán a hollandok beleadták minden dühüket az elveszített 2010-es döntőért, és végül további négy góllal tömték ki a spanyol hálót, én pedig rekedtre ordibáltam magam a tévé előtt mind az öt gólnál.


Pár napra rá Chile is jól elverte a spanyolokat (0-2), úgyhogy hamar kiderült a 2014-es vb első kiesője: a nagy világbajnok spanyolok. A hollandok három győzelemmel, 10 rúgott góllal megnyerték a csoportjukat. A spanyolok 2010-ben az egész vb (7 meccs) alatt rúgtak összesen 8 gólt, unalomba fullasztva az összes meccsüket.



3. Zinedine Zidane megszerzi a vezetést Franciaországnak, aztán lefejeli Materazzit (2006, döntő)



A 2006-os Olaszország - Franciaország vb-döntő volt Zinedine Zidane utolsó mérkőzése, a legendás játékos már a torna előtt bejelentette a visszavonulását. A búcsú emlékezetesre sikerült. Az első percekben Franciaország rögtön kapott egy 11-est, Zidane pedig rendkívül flegma volt: megvárta, amíg Buffon oldalra vetődik, alápöckölt a labdának, ami végül a felső kapufáról pattant a gólvonal mögé. Nem sokkal később Marco Materazzi egy jól irányzott fejeléssel kiegyenlített, de a két gólszerzőt mégsem emiatt jegyezték meg a nézők.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor Materazzi megrángatta Zidane mezét.

 - Ha a mezemet akarod, meccs után odaadom!
 - Inkább a húgodat, azt a kis kurvát!

Aztán jött ez.




2. Luis Suárez azt hiszi, kézilabda meccsen van, és ezzel megmenti Uruguayt a kieséstől (2010)



2010-ben Uruguay Ghánával játszott a legjobb négy közé jutásért. Nagy volt a tét: az afrikai világbajnokságon nagyon hamar kihullottak az afrikai csapatok, egyedül a ghánai "aranycsapat" állta a sarat, és egyedül nekik volt esélyük afrikaiként az elődöntőbe jutni. Nem túlzás, hogy egész Afrika nekik szurkolt.

Az első félidő végén Sulley Muntari megszerezte nekik a vezetést, viszont a szünet után nem sokkal egyenlítettek az uruguayiak. 1-1 maradt a végére, jött a 2x15 perc hosszabbítás. Ez sem hozott döntést, viszont az utolsó pillanatban Ghána helyzetbe került, és Suárez a gólvonalon állva, a kezével, akár egy kapus, "kivédte" a ghánai csatár lövését. Természetesen a bíró azonnal felmutatta Suáreznek a piros lapot, és 11-est ítélt a ghánaiak javára. Asamoah Gyan a kapufára rúgta a büntetőt, úgyhogy, mivel döntetlennel ért véget a mérkőzés további büntetők következtek, oda-vissza.

Ebben Uruguay bizonyult jobbnak, és végül ők jutottak tovább az elődöntőbe.




1. Fabio Grosso belövi az utolsó 11-est, Olaszország világbajnok (2006, döntő)



Vannak olyan videók, amikhez nem kellenek szavak.




Nem szeretnél leszállni a nosztalgiavonatról? Nézd meg ezt is, hátha tetszeni fog! Neked melyik a kedvenc focis emléked? Írd meg hozzászólásban itt, vagy a Felnőtt Szemmel Facebook-oldalán!

2 megjegyzés:

  1. Igaz, én más sportokon szocializálódtam, de a foci szerintem megkerülhetetlen - valahogy mindenki találkozik vele. Az azért már korán kiderült számomra, hogy a foci számomra élvezhetetlen a TV-ből. Teljesen más élmény, mikor a két hátizsákból csináltunk kaput és úgy játszottunk. Ettől függetlenül sokszor jártam ki hazai meccsekre és a válogatottat is régóta követem. Valamint a nagyobb eseményeket is nézem, mindig.
    Első konkrét emléknek megmaradt Ballack összefejelése azt hiszem EB-ről, meg sokkal korábban Koplárovics gólja a MU ellen.
    Bár talán ezzel egyedül vagyok, de egy alapos megreformálás igazán ráférne a szabályzatra. Én például eltörölném a futóórát, teljesen feleslegesek a hosszabbítások és az azoknak a hosszabbításai. Állóóra és egyből elmenne a kedvük a színészkedésektől, amik élvezhetetlenné teszik a játékot. Örökké eszembe fog jut, hogy egy meccsen a játékos a tizenhatoson belül fogta a mellette lévő ellenfél kezét és fejbe verte saját magát. Aztán bukfencezett még vagy hármat hozzá, ahogy kell :D

    VálaszTörlés
  2. A pályán sosem voltam nagy labdazsonglőr, én inkább nézni szerettem. A futóórát tényleg vitára bocsáthatná a FIFA, meg azt hiszem, Van Bastennek volt még néhány reformterve ezen kívül.

    https://en.as.com/en/2017/01/18/football/1484737475_385425.html

    Koplárovics Béci örök! :D

    VálaszTörlés

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...