2018. január 3., szerda

A tökéletes létezik!

Tökéletes nőnek lenni nem egyszerű dolog. Nem elég, hogy rengeteg kritériumnak kell megfelelnie, együtt kell ezekkel a tulajdonságokkal élnie - ami szintén nem egyszerű, - de a tökéletességéből az emberek túlnyomó része nem fog érzékelni az égvilágon semmit. Sőt, mondok rosszabbat: az emberek másokat fognak helyette tökéletesnek tartani.

(Forrás: pictures-and-images.com)

A tökéletes nő viszont egyáltalán nem szeretné, hogy az emberek őt tökéletesnek tartsák.

Nem vigyorog a telefon hátulját nézve egy szelfi kedvéért, nem visel álarcot az interneten. Nem csak az ismerőseihez, követőihez őszinte kíméletlenül, de saját magához is. Ezért fordulhat elő, hogy ha megismerkedsz a tökéletes nővel, általa sokkal jobban megismerheted magadat is, hiszen ugyanazt a kristálytiszta tükröt fogja eléd tartani, amit maga elé tart. Nem hazudik magának a problémáiról, nem söpri a szőnyeg alá a gondokat, mindig azonnal megkezdi a traumák feldolgozását, bármennyire is fáj átélni.

A tökéletes nő nem csak azért ismerkedik nagyon nehezen, mert van tartása. Azért esik nehezére, mert tökéletesként nagyon nehezen találja a lelki társát, ráadásul az első szempontjai választás közben, hogy a férfi megbízható, következetes legyen, és a legtöbben már itt elvesztik nála az esélyt. Nem naiv, nem hiszi el, hogy egy komoly kapcsolatnak feltétlenül az ágyban kell kezdődnie, többet látott már annál.

A kristálytiszta tükörnek köszönhetően nagyon jól ismeri magát, pontosan tudja, hogy mit akar. Döntésképes. Nem ül órákat az étlap fölött, nem válogat órákig a gardrób előtt, ráadásul a szeretetnyelvével is tisztában van. A saját nyelvét, és a másik igényeit felmérve egy pillanatra sem hagyja, hogy egy kapcsolatban a társa elbizonytalanodjon az érzéseit illetően.

A tökéletes nő nem kételkedik a társa érzéseiben, mert nem kételkedik magában sem. Nincs rászorulva primitív emberek kedvelésére az Instán, a Facebookon. A mellei és a feneke mutogatása nélkül is

helytáll egyedül, gondoskodik magáról anyagilag és érzelmileg egyaránt.

Korán megtalálta azt a tevékenységet, amit nagyon szeret, és ma már, felnőtt nőként hivatásszerűen végzi. Szüksége van férfira, hisz társas lény, de eszében sincs eltartatni magát, vagy sugar daddy-t keresni, hiszen egyedül, a munkájából is hozzá tud tenni a közös programokhoz, utazásokhoz, sőt, mindezt akár egyedül is megtehetné.

Amellett, hogy nem kételkedik magában, elismerően beszél a testéről. Az ő teste nem feltétlen modellalkatú, de értékes, hiszen az ő fenekét és melleit még csak olyan emberek látták, akikről meg volt győződve, hogy megérdemlik azt a látványt. Soha nem hozná kellemetlen helyzetbe a környezetét azzal, hogy kövérnek, csúnyának nevezi magát, az erre történő célozgatást meg aztán tényleg alávalónak tartja. A tökéletes nő pontosan tudja, hogy amíg ezek az aggodalmas, kényes lányok általában az ágyban is ugyanilyenek, addig ő olyat tud mutatni, amire csak az a nő képes, aki eleve kívánatosnak tartja a saját testét, nem szükséges ehhez a több száz like, megerősítés az Instagramon. Nem csak az elvárásaival van tisztában, de azzal is, hogy ő maga mit tud nyújtani mind az ágyban, mind azon kívül. Fontosnak tartja a külsőt. Mivel a saját külsejére is ad, magára is igényes; nem hajlandó megjelenni holmi melegítős, aranyláncos alakkal, aki igénytelen tetoválást, meg óriási márkafeliratokat visel magán. Hajlandó felvenni egy tiszta, egyszerű cipőt, de nem vesz fel egy szürkére hordott fehér Superstart vagy Air Maxet.

A tökéletes nőbe akkor is beleszeretnél, ha egyébként átgörgetnél rajta az Instagramon, és akkor is szerelmes maradnál, ha lefogyna, vagy meghízna. Semmi szüksége arra, hogy tegye magát, eszébe sem jutna belepucsítani az edzőtermi tükörbe, vagy hangosan vihorászni reggel a suli előtt energiaitallal a kezében, hiszen nincs ilyesmire rászorulva ahhoz, hogy szeressék. Nincs szüksége drogokra, hiszen ő maga a munkájának, hozzáállásának, emberismeretének köszönhetően olyanra alakította ki a körülötte lévő valóságot, amiből nem szükséges elmenekülni.

Egy igazi tűzről pattant menyecske. Mindig feltalálja magát! Ötletes, kreatív, választékosan beszél, rendszeresen meglepi a környezetét azzal, amit váratlanul mond, kitalál, vagy elkezd tenni. Nem mindentudó, de olyan kérdéseket tesz fel, amilyet senki más. Kimeríthetetlen a kíváncsisága a valóság iránt, untatja az Instagram, és a Facebook. Ha beszorulnál vele egy liftbe, és nyolc órán keresztül nem szabadulnátok ki, vele anélkül is repülne az idő, hogy bármelyikőtök elővenné a telefonját. Hamar eszébe jutna valami, amivel szórakoztathatjátok egymást, akár a barátja vagy, akár a barátnője. Éjszakákat is könnyen át lehet vele beszélgetni, hogy okozhatna gondot egy elakadt lift? Nem érdekli, hogy mizu, igénye van a mély, tartalmas beszélgetésre. Ha magáról kérdezik, nem annyit válaszol, hogy szeret olvasni, sorozatot nézni, és a kávét; órákon keresztül tudja elemezni a saját személyiségét, vágyait, jeleneteket, amikben elképzeli magát, a gondolatait, amik messze túlmutatnak a Snapchaten, a fodrászon, meg az olcsó használt autókon.

A tökéletes nő mélyérzésű, de nem érzelemvezérelt.

A nyugalom szigete a drámakirálynők tengerében.

Mindig tisztán kommunikál, felvállalja a konfliktusokat, és tudja is őket kezelni. A kislányokkal szemben, akik egyszerűen csak nem írnak vissza, a tökéletes nő képes kezdeményezni a problémák higgadt megbeszélését, mindig előrébb helyezi a közös megoldást a saját érdekeinél, és ugyanezt a másiktól is elvárja. A párkapcsolati, magánéleti problémákat először a társával beszéli meg, nem a barátnőkkel, hiszen tudja, hogy az nem vezet megoldásra. Jól ráérez a középútra a jégkirálynő és a könnyen kapható lány viselkedése között, mivel, ha nem is feltétlen tapasztalt, de hamar tanul a tapasztalataiból. Felismeri az összefüggéseket a saját életében, össze tudja vetni mások tapasztalataival, és fel tudja használni a későbbi csalódások elkerüléséhez. A tapasztalatot a férfiakban is nagyra becsüli, és nem téveszti össze a korral. Soha nem ráz le egy férfit úgy, hogy nem ír vissza, vagy egyre kevesebbet válaszol: mielőtt találkoznának, megkérdezi, hogy mi a célja a találkozóval, és ha úgy tűnik, hogy nem egyeznek az igények, akkor nemet mond. Képes nemet mondani. Képes, mer és tud ellentmondani, ha nem ért egyet valamivel, mégsem tartja senki házisárkánynak vagy hisztis kislánynak. Miközben a kislányok csicskáznak, és gyászoznak, a tökéletes nő mindig azzal vitázik, amit a másik mond, soha nem a másik személyével.

A tökéletes nő a szakmáján kívül még legalább két dologban kiemelkedő. Az egyik a mély emberismeret. Nem mond olyat, hogy legyen meg a kémia, meg legyen stílusa. Pontosan a kirakatkapcsolatok mögé lát, eszébe sem jut irigykedni az internetes képek láttán, hiszen nagyon jól tudja, hogy azok a pillanatok, amik érzelmekkel töltik el az embereket, nincsenek lefényképezve, és nem kerülnek ki az Instagramra. A másik a felelősségtudat. Következetes, minden szaváért felelősséget tud vállalni, mindig 5-10 évvel előrébb tart fejben, mint ahol testben. Kiváló emberismeretének köszönhetően a barátait is úgy válogatta meg, akikkel legalább ennyi időre lehetett tervezni. (Hogy ez sikerült-e vagy sem, az nem csak rajta múlik.) Nem csak a környezetével szemben támaszt magas elvárásokat, de magával szemben is. Nem éri be féligazságokkal, majdnemekkel, nem azt akarja, hogy boldognak lássák, belső kiegyensúlyozottságra törekszik.

A tökéletes nő nem hibátlan.

Előfordulhat, hogy lekezelő, megvető, esetleg flegma, de ezen eszében sincs változtatni, hiszen jó oka van rá.

Szánakozik az idióta női magazinokon, a Cosmo-lányokon. ,,Hozd formába magad a nyárra!" ,,Légy magabiztos!" Ne már, komolyan, ez kinek szól? A tökéletes nő érzelmileg, lelkileg mindig formában van, hol jobb, hol rosszabb formában; de mivel jól ismeri magát, a váratlan helyzetektől eltekintve mindig magabiztos. Jót nevet azokon az átlagos testalkatú, vagy vékony lányokon, akik minden reggel tornáznak, vagy képesek órákat tölteni a konditeremben, hogy szélmalomharcot vívjanak a szervezetükkel az Instagramos lányokra hasonlító testért. Felvonja a szemöldökét, ha egy lányt szorongás fog el a striái, vagy a narancsbőre miatt - ennyi félelemmel, megfelelési kényszerrel nem lehet az igazi a szex sem.

Nevet az önállótlan, döntésképtelen lányokon, akiknek mindenről meg kell kérdeznie anyut, meg a barátnőt. Egyedül nem megy, mi? Csóválja a fejét, ha azt hallja, hogy egy lány olyan fiú mellett marad, aki bántja, megalázza, csak azért, hogy ne legyen egyedül. Jót nevet azokon a történeteken, amikor tizenéves kislányok elszöknek otthonról felnőtt férfiakkal. Komolyan, mit várt? Palotát meg pónilovat, naplementével? Kerüli az olyan lányokat, akiket egy melegítős, béna alkartetkós, írására igénytelen ember is meg tudott fektetni valami olcsó szöveggel. Kerüli azokat is, akik tíz-húsz rossz tapasztalat miatt gyűlölik az összes férfit, vagy nőt. Nem érti őket.

A tökéletes nő nem érti meg a legtöbb embert.

Nem érti azokat, akik felteszik a melleiket, vagy a feneküket az Instagramra.
Nem érti azokat, akik kiteregetik emberek százai elé a magánéletük intim pillanatait.


Nem érti a lányokat, akiket a szüleik kis hercegnőnek, szépségemnek neveltek gyerekkorukban, ma pedig letagadják a féltékenységüket (,,nem vagyok féltékeny!"), letagadják a készülődést (,,jajj, csak felkaptam valamit!"), letagadják a problémákat (,,nincs semmi baj!"), mindig ,,5 perc és készen vannak", és sosem éhesek. Nem érti, hogy mire jó áltatni a másikat. A tökéletes nő általában jó étvágyú, soha nem fog salátát kérni egy étteremben, és pukkadásig eheted vele magad pizzával, pörkölttel, vagy rakott krumplival. A tökéletes nő nem feltétlen tud főzni, de mindig nyitott egy közös főzöcskére, hiszen ebben is kiélheti a kreativitását.

Nem érti az embereket, akik iPhone-nal járnak iskolába, és közben vajas kenyeret vacsoráznak otthon. Nem érti a tartalmatlan sznobizmust. Nem érti a lányokat, akiket hőzöngő ostobasággal le lehet venni a lábukról.

Nem érti, hogyan élhet meg a munkájából egy szempilla-stylist.

Érti, hogy hogyan lehet az, hogy egy női önbizalomedző nevű Facebook-oldalt százezrek kedvelnek, de nem akarja elfogadni. 

Nem érti az aranyásókat, akik véletlenül mindig olyan fiú mellett kötnek ki, akinek a családja jómódú. Nem csak azzal van problémája, hogy hazudnak - azzal van leginkább problémája, hogy önállóan életképtelenek, mégis elvárják a luxus életszínvonalat.

A tökéletes nő sok jelenség előtt áll értetlenül, de egy dologban biztos: ha megjelenne egy tündér, aki felajánlaná, hogy bármelyik másik nővé átváltozhat, önmaga akarna maradni.


Ha van véleményed, bátran oszd meg hozzászólásként akár itt, akár a Felnőtt Szemmel Facebook-oldalán! Ha pedig kíváncsi vagy hasonló bejegyzésekre, nézz körül oldalt a címkék között, sok hasonló, érdekes olvasnivalót találsz rólam és a gondolataimról.

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    80%-ban egyetértek a leírtakkal és 80%-ban magamra illőnek látom a leírást (minden nagyképűség nélkül).

    Kíváncsi vagyok rá: te ismersz ilyen nőt?

    Most találtam rá a blogodra, és eddig átfutva az a benyomásom hogy értékes, különleges tartalom. Ha a cikket tükröznénk a "tökéletes férfi"-re, 80%-ban rád is igaz lenne. (Mert gondolom ha nem így lenne, nem is "várnád el" fordítva.) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Az a 20%, amivel nem értesz egyet, és az a 20%, ami nincs meg benned, az egyezik? :)

      Egy, vagy két olyan nőt ismertem, akit legalább 80%-ban leírtam.

      Honnan tudod, hogy 80%-ban igaz lenne rám? :) Valóban sok tulajdonság jellemző rám is, de indokolt az idézőjel, hiszen ezek igazából nem elvárások, nem várom el senkitől, hogy tökéletes legyen.

      Köszönöm a dicséretet! :) Ha bármi ötleted van, amit változtathatnék a blogon, jelezd nyugodtan!

      Törlés
    2. Szia!
      Az a helyzet, hogy ha én valamit csinálok, akkor hajlamos vagyok vagy nagyon, vagy sehogy. Így kicsit hosszabb lett a válasz, mint amire számítottam… Elküldtem Facebook-on. :)

      Törlés

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...