2017. november 2., csütörtök

Miért nem tudnak férfi módra ismerkedni a rendes, kedves fiúk? [5/6]

Ennek a bejegyzésnek akár azt a címet is adhattam volna, hogy 12 dolog, amit a fiúk túlértékelnek ismerkedés közben, de úgy érzem, ez ennél több. Vannak emberek, akiknek a fejében akkora káosz uralkodik arról, hogy mit szeretnének a lányok, hogy az teljesen eltér az igazságtól, és ez a tizenkét dolog csak ennek a jéghegynek a csúcsa. Nem is mindegyiküket tudom hibáztatni ezért: az Instagramot és a Snapchatet bámulva teljesen más képet kapnak arról, hogy mire vágyik egy lány, mintha beszélgetnének velük nap, mint nap. A kommunikáció, az érzelmi intelligencia, vagy a szexuális kultúra helyett olyan dolgokba fektetik az energiájukat és az idejüket, ami soha nem térül meg, már ami az ismerkedést illeti.

1. PÉNZ


Ez a legközönségesebb, legolcsóbb kifogás: azért nincs barátnőm, mert nincs pénzem. Annyiszor hallottam már!

Tőlem egyetlen nő kérdezősködött a pénzügyi helyzetemről, a csinos ügyintéző az OTP-ben. Ki az az elvetemült, aki első néhány találkozón konkrét kérdésekkel bombázza a másikat az anyagi helyzetéről? Láttam már ezt-azt, de ilyennel még nem találkoztam. Ha pedig egyéjszakásról van szó, ahol tényleg csak az számít, hogy jó dumád legyen, rendezett ruhákban jelenj meg és ápolt legyél mindenhol; komolyan érthetetlen, hogy kerül ide a pénz. Pénzzel vásárolni lehet, nem lenyűgözni; ha nőt akarsz vásárolni, azt másképp hívják. Rendezd el magadban, hogy aranyásót, vagy boldog párkapcsolatot keresel.

Utóbbihoz nincs szükség kiemelkedően sok pénzre. A legtöbb felnőtt nőnek annyi az elvárása, hogy ne kelljen téged eltartani, etetni, vagy esetleg, hogy keress közel annyit, amennyit ő. Van olyan kapcsolat is, ahol a nő jóval többet keres, viszont ilyenkor érdemes előre megegyezni a közös kasszáról, ami a kevesebbet kereső félnek jó, vagy a külön kasszáról, ami a többet keresőnek. Néhány ember attól tart, hogy a lánynak vannak olyan igényei, hobbijai, amikhez az ő fizetése nem lesz elég, például szeret utazgatni. Abban a korban, amikor sok városba 5-10 ezer forint egy oda-vissza repülőjegy, szerintem nem kell ebből ügyet csinálni - különösen, ha ismertek onnan valakit, és felajánlja, hogy nála lehettek arra az időre.

Van még azért egy dolog, amivel kitűnhetsz a tömegből: a hangsúly nem azon van, hogy mennyi pénzed van, hanem, hogy hogyan tudod beosztani. Sokan elköltik iPhone-ra, kocsira, cigire a pénzüket, pedig ebből sokszor akár egy Föld körüli útra is befizethetnék magukat egy barátnővel.

2. MÉRET
Igen, vannak, akik azért nem mernek közeledni egy lányhoz, mert szerintük kicsi, és ez előbb-utóbb úgyis kiderül.
A kép nem véletlen: gimiben egy tapasztalt lánnyal veszítettem el. Mielőtt még sor került volna rá, kb. egy hetet beszéltünk róla, és a mai napig a fülemben cseng, amit mondott:

Ha nagyobb, mint egy Óriás Pöttyös Túró Rudi, és nem élvezem, akkor nem a mérettel van gond, hanem veled.

Úgy voltam vele, hogy csak tudja, hiszen nem élt túl visszafogott életet. Megmondom őszintén, eddig mindig előbb ettem meg, mint hogy megmértem volna, de tekintve, hogy az ujjam 8 centi és az is csodákra képes, teljesen hihető, amit mond.
Kevés olyan lány van, aki mérőszalaggal a zsebében mászkál, de egyébként a közvélekedés az, hogy 10 centi alatt kicsi, 10-16 között átlagos, ha pedig túlzottan 16 fölött van, az fájdalmas. Persze függ a lánytól is, nem kell készpénznek venni, de iránymutatásnak szerintem jó. Az orvosok szerint 8 centis hossz kell ahhoz, hogy egy nő ki tudjon elégülni, de ha az ujjakra gondolunk, ezzel azért lehetne vitatkozni.

3. KOR

Ez is egy klasszikus: sokan hiszik azt, hogy majd 30 után hirtelen minden fiatal lány a karjaikba omlik, pedig akinek korábban nem ment az ismerkedés, annál nem a 30. születésnapján fog kibújni a barátnő a tortájából. Aki tud, az fiatalon is tud - persze a tapasztalat azért számít.

4. AUTÓ

Mielőtt tovább olvasnál, kérlek, nézd meg ezt, kb. 2 perctől.

Igen, nagyon sok fiú úgy viselkedik, mint aki komolyan elhiszi, hogy egy jól kinéző kocsiban van puncimágnes. Annak ellenére, hogy a lányokat ez kb. annyira érdekli, mint egy fiút, hogy ő milyen szempillaspirált használ, valamiért nagyon elterjedt az, hogy bizonyos márkájú autókkal könnyebben nyitnak felé a lányok. Ez legtöbbször egy néhány százezerbe kerülő BMW vagy Audi, ami sokszor idősebb, mint a lány, akit kinéztek maguknak, de mégis, hogyan lehetne ettől valaki jobb ember, jobb társ, vagy jobb az ágyban? Legfeljebb arra lehet ebből következtetni, hogy fontos neki a látszat, de nem ettől érzi jobban magát az ember valakivel. Eleve az első néhány találkozáskor egy félősebb lány be sem ül a srác autójába, az meg azért elég alpári, ha csak azért megy valaki kocsival, hogy megmutassa, hogy: nézd, bébi, ez a kocsi annyi idős, mint te!

Budapesten - a sok elégedetlenség ellenére úgy gondolom, - van olyan szinten a tömegközlekedés, hogy felvegye a versenyt a dugókkal teli közúttal, ráadásul ha iszogatásba fajul a találkozás, akkor kényelmesebb is, mint ott hagyni a kocsit egy random helyen. Vidéken nagyobb szükség lehet rá, de igazából ha nem valami ordítóan igénytelen sufnituning, akkor a lányokat nem érdekli a márka, vagy az autó kinézete. Lényeg, hogy az autó tiszta, rendezett és megbízható legyen.

5. MAGASSÁG

Ennek a szerepét nem is túlértékelik, inkább félreértékelik a fiúk.

A férfiak átlagos magassága Magyarországon 176 cm. Úgy gondolom, hogy aki legfeljebb 10 centivel tér el az átlagtól, azaz 166-186 cm között van, annak van a legegyszerűbb dolga: itt is érvényes az, hogy minél jobban hasonlít a tömeghez, minél átlagosabb valaki, annál egyszerűbben talál társat. Ráadásul a nők átlagos magassága 164 cm, szóval ezek a fiúk mindenképpen magasabbak egy átlagos lánynál.
Bár az átlagos magasságúak közé tartozom, nekem is volt magasabb barátnőm, és a saját tapasztalatom alapján, és másokét nézve is azt tudom mondani, hogy ez a fiúkat általában jobban szokta zavarni, mint a lányokat. A lányoknak valójában nem is azzal van problémája, ha egy fiú alacsonyabb, hanem ha frusztált, komplexusai vannak emiatt, féltékenykedik, hogy elhagyja egy másikért, folyton megemlíti, érződik a viselkedésén.
Ha olyan lány miatt aggódsz, akinek fontosabb, hogy magassarkút hordjon, mint te, azt viszont már magadban kell elrendezned. (Komolyan megéri viaskodni egy pár cipővel? Ér ez neked ennyit?)

6. IZOM

Aki izmos, annak van barátnője. Egyszerű lenne, mi? Pedig erre is érvényes a minél átlagosabb vagy, annál könnyebb elv: elég annyi, ha nem vagy extrém sovány, extrém kövér, és nagyon kevés lány szereti az extrém izmos férfiakat is. Ha nem hiszed, kérdezd meg a lányismerőseidet, megkívánták-e őt:


Az enyémek nem. (Egyébként is, milyen fotó az, ahol három lánnyal pózolsz, és neked van a legnagyobb melled?)
Aki pedig mégis ennyire fontosnak tartja ezt, azzal szívesen töltenéd az időd? Nem aggódnál, hogy ha abbahagyod az edzést, elhagyna? Számomra így értelmét vesztené az ismerkedés.

7. ARC

Ezt azért már könnyebben meg tudom érteni, hiszen ismerkedéskor nekem is fontos, hogy ne találjam visszataszítónak a lány arcát. Viszont az erős túlzás, hogy kifejezetten jóképűnek kell lenni ahhoz, hogy az embernek barátnője legyen, elég végigmenni egy plázán, vagy az utcán, és rengeteg furcsa arcberendezésű fiút fogunk látni kézenfogva egy lánnyal.
Sokszor írtam már, és fogom is még, hogy a lányok ízlése, akár két barátnőé is, nagyon eltérő lehet. Vannak, akinek tetszenek a szemüvegesek, másnak nem, van, aki a barna szeműekre bukik, más a kék szeműekre. Szívesen írnám, hogy a vörösek mindenkinek tetszenek, különösen mióta Ed Sheeran divatba hozta de ez is teljesen változó, másnak a fekete hajúak tetszenek. A kopaszodás sem probléma; Vincent Kompanynak például elég előnytelenül áll, de neki sem kellett hozzá haj, hogy feleségül vegyen egy csinos nőt.


8. VÉGZETTSÉG

Ez a dolog onnan eredhet, hogy állítólag társkeresőkön sok lány megadja, hogy ő csak diplomás férfival szeretne beszélgetni. (Én csak a Tindert töltöttem le, mást nem használtam: ott én ilyet nem láttam.) Azért ha belegondolunk, a lányok részéről ez érthető. Rengeteg ötlettelen, sziamizu, vankedvedismerkedni-jellegű levéltől kímélik meg magukat ezzel, még ha a diploma nem is feltétlen jó szűrője a műveltségnek, tájékozottságnak, vagy a jó modornak.

Én azt javaslom, hogy - bár a legtöbb ember intelligensnek tartja saját magát -, ha úgy érzed, hogy szellemileg fel tudod venni a versenyt egy diplomással, bátran menj oda ezekhez a lányokhoz is. Ha nem reklámozod az elején, hogy hiszel a homeopátiában, vagy a lapos Földben, akkor nem valószínű, hogy a lányt érdekelni fogja, hogy nincs diplomád.

9. NÉPSZERŰSÉG

Ez azért nagyon gimis, vagy inkább úgy mondom, nagyon iskolás kifogás; de néha előkerül, hogy csak a népszerű fiúknak van barátnője.
 
Ha ez igaz lenne, még mindig szűz lennék, tekintve, hogy egy társaságba sem tudtam normálisan beilleszkedni, viszont az ismerkedés nem okozott gondot. Nehéz más példáját szóba hozni ehhez a ponthoz, mert az észrevétlen emberek pont ettől észrevétlenek: nekem sem tűnt szembe, hogy ők vajon hogyan közeledtek a lányokhoz. A saját tapasztalataimból kiindulva elég primitívnek vagy épp kislányosnak kell lenni ahhoz, hogy valakinek azért tetsszen meg egy fiú, mert népszerű. A legtöbb lány azért már túlnőtt ezen szerintem, és egyáltalán nem az számít nekik, hogy milyen szerepet töltesz be mások társaságában, vagy, hogy hány lájk van a képeden.

10. A HAVEROK VÉLEMÉNYE

Naiv dolog lenne azt hinni, hogy a kiszemeltünkről screenshotot küldözgetni egy lányos dolog. Fiúk is ugyanúgy szoktak, és bizony sokszor túl sokat is adnak arra, hogy mit válaszol a másik. Számít, hogy a fiú mennyire befolyásolható, mennyire érettek a barátai, és mi a szándéka a lánnyal. Egy gyenge jellemű, befolyásolható fiút egy proli haver könnyen le tud beszélni egy átlagostól eltérő (például duci) lányról még akkor is, ha egyébként szép a lány arca, jól kijönnek, tetszene neki, vagy esetleg meg is kívánta. Ilyenkor a lány részéről kérdéses, hogy vajon megéri-e egy olyan fiúval foglalkozni, akinek bábszínház módjára ráncigálhatóak a gondolatai, de sajnos sok fiúnál ez az egyik olyan dolog, amit a leginkább túlértékelnek.

11. A LÁNY SZÉPSÉGE

Ez sem először kerül szóba, de fontosnak tartom: valamiért úgy gondolkodnak a fiúk, hogy azok a lányok, akiket ők szépnek találnak:
  • nagyobb eséllyel csalnak meg
  • nehezebben megtarthatóak egy kapcsolatban
  • nagyobb elvárásokat támasztanak feléjük
  • csak szexre alkalmasak
  • buták stb.
pedig lehet, hogy ugyanazt a lányt egy másik fiú már nem is találja szépnek, és máris bedölt az elmélet. A szép lányok bőven megelégednek annyival, ha nem nézed az összes, magára kicsit is adó lányt ugyanolyannak, hanem hasonlóan kezeled őket, mint bármelyik másik lányt.

(Egyébként sokszor egy olyan lány, akit a legtöbb fiú szépnek talál, retteg attól, hogy odaadja magát valakinek, mivel fiatalként a több lehetőséggel több csalódás is jött, amit sokan kihasználtak, és így sérülékenyebbé vált. Ez vagy azzal jár, hogy később felszínes kapcsolatból felszínes kapcsolatba ugrál, csak hogy ne kelljen teljesen átadnia magát senkinek, vagy pedig rettentő nehéz egyáltalán arra is rávenni, hogy beszélgessetek, mert kiábrándult a próbálkozó fiúkból, és téged is ösztönösen a korábbiakhoz viszonyít még akkor is, ha semmi közöd hozzájuk.)

12. A VISSZAUTASÍTÁS

Álszent dolog lenne bármi olyat írnom ide, ami szembemegy ezeknek a srácoknak az érzéseivel, mert én is tudom magamról, hogy túlértékelem a visszautasítást. A köztudattal ellentétben nagyon kevés a tahó módon elutasító lány, a legtöbben udvariasak, szóval nem kell félni tőle, és egyébként is; onnantól kezdve, hogy te közeledsz felé, és nem tetszel neki, maga a visszautasítás a lány számára is baromi kínos lesz. Még felnőttként is nehéz dolog megbeszélni azt, hogy mi mást akarunk a másiktól, mint ő tőlünk, nemhogy fiatalként. Az viszont mindenképp előnyös, ha lány vagy, ha fiú, hogy ezt személyesen beszéld meg a másikkal, mert a Messengert használni erre szintén tahóság, hiába nem csak annyit írsz, hogy kocc.




Persze, vannak olyan nők, akiket a pénz, egy autómárka, vagy a népszerű fiúk érdekelnek. Viszont nincs sok belőlük, és a nagy számok törvénye alapján egyszerűbb olyan nőt találni, akit nem a látványos dolgokkal tudnák lenyűgözni, hanem a személyiségeddel. 

Az igazi kérdés az, hogy ezeknek a nőknek akartok kelleni, tetszeni? Akik hanyatt esnek egy húszéves BMW-től? Akik nem tudnak félretenni egy pár cipőt a kedvetekért? Akiknek fontos, hogy mit látnak a barátnők, és este velük nyomkodja a Messengert az ágyban? Biztos, hogy ez kell? Az is lehet, hogy azoknak a lányoknak, akik mást tartanak fontosnak, azért nem kelletek, mert igazából ti tartjátok ezeket fontosnak. A pénzt, a kocsit, a látványt, a felszínt, és a többi felesleges dolgot.

Igazából a tizenkét dolog közül a legtöbbre igaz, hogy akinek nincs, az szívesen fogja ezekre azt, hogy nem ért szót a lányokkal, akinek pedig van, az pontosan tudja, hogy attól, mert magasra nőtt, vagy jómódú, még nem fognak fürtökben csüngeni rajta a lányok, és az autókban sincs beépített puncimágnes.

4 megjegyzés:

  1. Szia :) Nagyon tetszenek az írásaid, és meglepetésként hoztam neked egy díjat. Fogadd sok szeretettel. :)
    https://tiszavirageletu.blogspot.hu/2017/11/the-tea-break-award.html

    VálaszTörlés
  2. Szia Szerkesztő! :)

    Úgy fest, végül ide lesz kisregény, legalábbis időközben elkezdtem ezt a cikksorozatot olvasni, és ide jött meg az ihlet.
    Ennél az ötödik résznél kb. minden ponthoz tudnék mit fűzni - ha már azt mondtad, nem bánod a hosszú véleményeket :) - , szóval ide most külön, de aztán majd írok egyben is. (Egyesével amúgy nem láttam volna értelmét, aztán ahogy olvastam, ki is derült, hogy párszor amiről írtam volna, az aztán elő is került egy későbbi részben.)

    Szóval, a dolgok női szemmel - részben szubjektív, nyilván nem tudom egymagam megjeleníteni a teljes nemet, de benne van az is, amit a környezetemben látok, hallok.

    1. Egyszer volt szerencsém részt venni táborelőkészítőn egy olyan játékban, ahol ketté bontották a csoportot fiúkra és lányokra. Mindkettejüknek össze kellett írni egy listát arról, hogy szerintük milyen egy "ideális másik", meg egyet arról, hogy szerintük tőlük mit várnak a másik nem képviselői.
    A fiúk listáján megjelent, hogy szerintük a lányok azt várják tőlük, hogy anyagi biztonságot nyújtsanak, eltartsák őket, effélék. A lány csapat meg ezen csak pislogott, mert ez még csak elvetett ötletként sem fordult elő náluk.

    3. Eddig gyerekek közt dolgoztam. Most egy ideje felnőttek között. Nem mindig érezhető a különbség. A korral már csak akkor változik az ember, ha maga is akar.

    4. Ha már kocsi, akkor inkább a vezetés lehet érdekes szempont. Jó, ismerek rendes, kedves férjet, ahol azért mindig megkapja az úr az asszonykájától kicsit piszkálódva, hogy gyorsan hajt, de most arra gondolok, hogyha úgy vezet valaki, mint egy vadállat, szerintem az kevés lánynál jelent pirospontot. A többség szeret épségben hazaérni.

    5.-6.-7. Úgy általában a külsőről azt tudom mondani, hogy szerintem igenis számít, hazugság lenne azt mondani, hogy nem, viszont messze nem úgy, mint azt gondolják. Én úgy szoktam fogalmazni, hogy vannak azok a durva végletek, amikor már maga a külső elég ahhoz, hogy ne érdekeljen a másik, de azok között nagyon széles a skála, és mint minden statisztikai adatnál, az átlagosnál a legszélesebb. Ahogy a magassághoz írtad, inkább az számít, hogy emiatt mennyire ideges valaki, mint az, hogy konkrétan mennyire magas.


    8. Több olyan párt ismerek, ahol a nőnek magasabb a végzettsége, mint olyat, ahol egyforma. Hmm, ebbe eddig bele se gondoltam, de olyat pl. egyáltalán nem, ahol a férfié a magasabb. Erre inkább azt tudom mondani, hogy nem árt, ha szellemileg is társak tudnak lenni. Ha tudnak miről beszélgetni. És ez nem kell, hogy valami húde elmélyült tudományos dolog legyen, csak valami olyan közös szellemi nevező, ami mindkettejüknek megfelel.

    12. Igen, lányként visszautasítani valakit nagyon is vacak és kínos. Főleg, ha már beszélgettől ilyenről egy másik nemű baráttal (létezik-e ilyen, nem-e, az most más kérdés), akkor nagyon is jól tudod, hogy a srácoknak meg ez milyen rosszul esik.

    Egyelőre ennyi, megyek befejezni a 6/6. résszel. Milyen jó, hogy péntek este bukkantam erre. :)

    Lia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lia!

      Örülök, ha tetszett ez a sorozat, szerintem is ez az egyik leghasznosabb dolog a blogon, hiszen nem csak a saját gondolataimat írtam le, de segíteni is szerettem volna az olvasóknak, elsősorban a fiúknak.

      Én is több helyen írtam, hogy mindenkinek számít a külső, ez egyértelmű, csak néhányan tagadni próbálják. Viszont azt is megfigyeltem, hogy sokan kizárólag erre fogják azt, ha sikertelenek.

      Igen, ezt én is így látom, nem kell valami elmélyült, tudományos, vagy akár művészeti érdeklődés ahhoz, hogy két ember jól megértse egymást, de a közös szellemi nevező nagyon fontos. Látod, azért is örülök, ha hozzászólsz, mert ilyen kifejezéseket tanulok! :)

      Nem lepett meg, hogy emberekkel foglalkozol. :) Azok alapján, amiket eddig olvastam tőled, nem véletlen kerülhettél erre a pályára, és biztosan jól bánsz velük.

      a Szerkesztő

      Törlés
  3. A magasságos ponthoz: szerintem egyáltalán nem baj, ha a csaj magasabb a fiúnál, és mégis magassarkút hord. (Nem mintha engem fenyegetne ez a veszély a 158 centimmel :D) Ha a srác nem kezd el nyavalyogni emiatt, a lány meg így érzi jól magát, akkor miért is ne?

    VálaszTörlés

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...