2017. október 22., vasárnap

Miért nem tudnak férfi módra ismerkedni a rendes, kedves fiúk? [2/6]

Az ismerkedés elején a fiúk gyakran elkövetik azt a hibát, hogy amint észreveszik az első jeleit annak, hogy szimpatikusak a lánynak, elkezdik görcsösen kiszolgálni őket, félretéve akár a saját igényeiket is. Azonnal ugranak, ha szükség van rájuk, hirtelen egyetértenek mindennel; nem csak az igényeiket, de a személyiségüket is háttérbe szorítva ezzel. Ismerkedjünk meg közelebbről a barátzónával!

Egy megfelelő önértékeléssel és jó kiállással rendelkező férfinak nem egyszerű dolog barátzónába kerülni. Sok tényező kell hozzá, gyakran egyszerre, és elég egy kicsi hiba, máris felkeltettük a másik vonzódását. Ez egy alacsony önértékelésű, határozatlan embernél pont fordítva működik, de a friend zone azért nem csak ezen a két dolgon múlik.



,,Taken for granted"

Van ez a kifejezés az angolban, amit nehéz magyarra fordítani, de nagyjából annyit tesz, hogy: ,,természetesnek venni". A fiúk gyakran elkövetik azt a hibát, hogy már az ismerkedéskor éjjel-nappal a lány rendelkezésére állnak, azonnal ugranak, ha szükség van rájuk. Ez azért sem jó, mert így felborul az az egyensúly, hogy mindketten nagyjából ugyanannyit tesznek bele az ismerkedésbe; és a lánynak már nem is kell tennie semmit, hiszen úgy érezheti, ki van szolgálva. Ráadásul azt az érzetet is keltheti a másikban, hogy - a munka/iskola és a Messenger mellett - csak te vagy neki, ami még akkor is kiábrándító, ha ez a valóságban így van. Ha kevés barátja is van az embernek, szimpatikus dolog, ha el tudja foglalni magát, és nem lóg egész nap a Messengeren a lány üzenetére várva. Biztos mindenki tapasztalta már, hogy akivel kapcsolatban bizonytalan, hogy csak ő tetszik-e neki, vagy egyáltalán tetszik-e neki, az iránt jobban érdeklődött, mélyebben elgondolkodtatta, mert érezte a lehetőséget, hogy talán láthatja mással. Ez fordítva is pont ugyanígy működik, ha megvan rá az esély, hogy akár mással is összejöhetsz, a másik lelkesebb, motiváltabb lesz, hogy lekössön, mintha hirtelen azonnal a nap 24 óráját rá szánnád.
Néha nem árt visszavenni a túlzott érdeklődésből sem, hiszen jól tud jönni, ha a lány magától kezdi el mesélni a napját, vagy egy érdekes dolgot, ami történt vele, és csak később kezdesz el hozzátenni a beszélgetéshez. Ügyesen kell kérdezni, közbeszólni, érdeklődni, és máris egyensúlyba kerül a beszélgetés.


Mindent megadna 

Aranyos lehet, ha egy fiú úgy áll az ismerkedéshez, hogy mindent megadna a neki tetsző lánynak, de gondoljunk már bele: minden lánynak másra van szüksége! Az ismerkedési fázisban még semmiképp nem tudunk mindent megadni a másiknak, hiszen pontosan nem is tudjuk még, mik a vágyai. Emiatt szoktak értetlenül állni a fiúk azelőtt, miért nem tudnak egyről a kettőre jutni a lányoknál annak ellenére, hogy ők mennyire rendesek, kedvesek. Egy lány sokkal nagyobbra értékeli, ha később, valami különleges igényét elégítik ki, mintha első találkozások alkalmával már elhalmozzák sablonos ajándékokkal, amik bárkinek szólhatnának.
Ha sikerülne is folyton mindent megadni a lánynak ismerkedés közben, akkor végül is mi lenne benne az érdekes, hogy továbblépjen egy komoly kapcsolatba? Éppen elég megvillantani, hogy tudsz te ilyet is, aztán ha ez tetszik a másiknak, úgyis azon lesz, hogy még többet akarjon tőled


Háttérbe szorítja magát

...pedig pont, hogy előtérbe kellene hozni. Ha szóba kerül egy kényes téma, sokszor inkább egyetértenek a lánnyal, pedig ahogy az első találkozós bejegyzésben is írtam, egy lánynak kevés dolog tetszik jobban, mintha választékosan, érvekkel alátámasztva ellentmondanak neki. Szimpatikus, újat is mutatsz neki, ráadásul elgondolkodtatja, kihívást is jelent neki, mert úgy fogja érezni, hogy most ,,nála van a labda", neki kell válaszolnia. Kell ennél több érdeklődés?
Egy jó módszer, ha két találkozó között, vagy az első végén megkéred a másikat egy apró szívességre. Ez lehet egy kisebb szövegfordítás, vagy bármi, amiről azt mondta, szeret foglalkozni vele. Az emberek többre értékelnek egy kapcsolatot, amibe ők maguk is több energiát fektettek, ezért is jó nem csak adni, de kérni is; főleg, ha úgy érzed, te vagy az érdeklődőbb fél.
A másik, hogy nem csak a véleményüket, hanem a személyiségüket is képesek néhányan háttérbe szorítani. Ez a milyenné váljak, hogy tetszek neked? hozzáállás az egyik legrosszabb, amit ismerkedés közben tehetsz, és a lányok garantáltan örökbe akarnak majd fogadni, mint egy jó barátot.

Azt mondanom sem kell, hogy ha esetleg kapcsolat is alakulna ki egy ilyen ismerkedésből, hamar kiderülne, hogy az egyik fél igazából csak a másik kedvéért vált olyanná arra a kis időre, amíg össze nem jöttek, és hamar csalódást keltene benne, amikor újra önmagává válna.


Félelem

Kimondottan vágyölő tud lenni egy ismerkedésnél, ha a fiú esetlen, határozatlan, bizonytalan, és ez annyira látványos, hogy a másik is észreveszi. Legyél aktív, vedd a kezedbe a dolgokat, a másik úgyis kiveszi, ha nem tetszik neki, amilyen irányba halad az ismerkedés. Ez vonatkozik arra is, ha oda kerültök, hogy ki kellene fejezned azt, hogy akarod őt, de nem teszed.

Ezek mellett persze más tényezők is lenullázhatják a szexuális vágyat a másikban. Lehet ez az extrém testalkat (nagyon sovány vagy nagyon kövér), ha a másiknak nem tetszik a hangod, vagy az élet más területein is határozatlanság, esetlenség jellemez. Panaszkodni sem érdemes túl sokat eleinte, hiszen ez könnyen átcsaphat barátnős panaszkodásba, innen pedig már csak egy lépés, hogy a lány más fiúkról kezdjen el beszélni neked.

A harmadik részben a legkiábrándítóbb dolgokat gyűjtöm össze, amikkel akár a barátzónából is hamar kiejtve találhatja magát az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...